Αύξηση εσόδων 11,4% στα παραθεριστικά ξενοδοχεία

Αύξηση εσόδων κατά 11,4%, ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR), σημείωσαν τα παραθεριστικά ξενοδοχεία της χώρας το 3ο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με το τριμηνιαίο Hospitality Newsletter της GBR Consulting.

Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν και τα RevPAR των ξενοδοχείων της Αθήνας (6,9%), παρά τα επεισόδια καθώς και της Θεσσαλονίκης (5,4%). Στο πλαίσιο αυτό, το RevPAR για το πρώτο 9μηνο του 2011 αυξήθηκε κατά 4,3% για τα ξενοδοχεία της Αθήνας και ενώ εμφάνισε σταθεροποίηση (-0,2%) για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την έρευνα, αξιοσημείωτη είναι η θετική μεταβολή του RevPAR της Αθήνας, παρά την πτώση των διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Εκτιμάται ότι η αύξηση των πληροτήτων στην Αθήνα, οφείλεται, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, στο κλείσιμο αρκετών ξενοδοχείων στο κέντρο της πρωτεύουσας τους τελευταίους μήνες. Δηλαδή, η μείωση της προσφοράς οδήγησε σε αύξηση πληροτήτων. Από την άλλη πλευρά, η αναλογικά πολύ μεγαλύτερη αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης σε σχέση με την αύξηση του RevPAR των ξενοδοχείων της πόλης, οφείλεται στο ότι σημαντικός αριθμός των αφίξεων αφορά παραθεριστές στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.