Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Θεματικά πάρκα και δράσεις για την τόνωση της αγοράς και του τουρισμού

christmas-tree-decorations-picjumbo-com

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι δήμοι ανά τη χώρα έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα τις εορταστικές εκδηλώσεις. Στόχος είναι τόσο η ψυχαγωγία των δημοτών, η τόνωση της αγοράς όσο και η προσέλκυση επισκεπτών. 

Δράμα, Τρίκαλα και Πάτρα πρωτοτυπούν με τα παραμυθένια χριστουγεννιάτικα πάρκα ενώ στην Αθήνα, που το πλήθος των εκδηλώσεων είναι μεγάλο, ξεχωρίζει ένα γαστρονομικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στην πλατεία Κοτζιά.

1o Athens Food Market στην Αθήνα

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν ποικίλες εκδηλώσεις για τις γιορτές.

Από το Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και πολλά άλλα.

Ωστόσο, από 15-31 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Κοτζιά, η πρωτεύουσα φέτος για πρώτη φορά υποδέχεται το πιο λαχταριστό και γιορτινό food market και γίνεται ο πιο γευστικός προορισμός της πόλης.

Μοντέρνες καντίνες πλήρως εξοπλισμένες, βαρέλια, πάγκοι και καθίσματα, live happenings καθώς και μουσική δημιουργούν την πρώτη γευστική αγορά στην πόλη.


Η Ονειρούπολη στη Δράμα

Η Ονειρούπολη άνοιξε τις πύλες της στις 3 Δεκεμβρίου 2016 και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 8 Ιανουαρίου 2017. Ένα Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο του Δήμου Δράμας με ελεύθερη είσοδο.

Ένα μικρό χωριό με το σπίτι και το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, πλανητάριο, κινηματογράφο, φούρνο, και πολλά άλλα. Το ξεχωριστό με την Ονειρούπολη είναι ότι περιλαμβάνει σπιτάκια δραστηριοτήτων που ενημερώνουν και μαθαίνουν μικρούς και μεγάλους για τα φυτά, τα ζώα, τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή, την ανακύκλωση, πλαισιωμένα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες και συναυλίες.


Το μαγικό χωριό στην Πάτρα

Ένα μαγικό χωριό δημιουργήθηκε στην Πάτρα για τα Χριστουγέννα. Άνοιξε τις πύλες του στις 9 Δεκεμβρίου 2016 και θα παραμείνει έως τις 8 Ιανουαρίου 2017.

Το μαγικό χωριό στην Πάτρα εκτός από τον Άη Βασίλη, τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες και αγορές, φιλοξενει το πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο θεματικό πάρκο μυθολογίας. Η επίσκεψη στο Μυθολογικό Πάρκο με τους τρισδιάστατους ήρωες της Ελληνικής Μυθολογίας υπόσχεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Επίσης, περιλαμβάνει παραστάσεις καραγκιόζη, θεατρικές παραστάσεις και ταχυδακτυλουργικά και άλλες δράσεις.

 


Ο μύλος των ξωτικών στα Τρίκαλα

Για 6η συνεχή χρονιά, ο Μύλος Ματσόπουλου στα Τρίκαλα έχει μεταμορφωθεί σε ένα παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο χώρο.

Δράση και περιπέτεια περιμένει τους επισκέπτες του, καθώς από τις 26 Νοεμβρίου 2016, πειρατές βρίσκονται στα Τρίκαλα για να επιτεθούν στο Μύλο των Ξωτικών. Τα ξωτικά όμως το έμαθαν, προετοιμάζονται και κρύβουν καλά τον θησαυρό του Άη Βασίλη. Θα καταφέρουν άραγε οι πειρατές να τον βρουν; 

Παράλληλα με το καράβι των πειρατών, στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσουν εργαστήρι σοκολάτας και το σπίτι του Άη Βασίλη.  

 

Advertisement

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.