Δυνατότητα κατάταξης σε ΑΕΙ για τους αποφοίτους των ΑΣΤΕ

Ο υπουργός παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Πιερρακάκης και η υπουργός τουρισμού κα Κεφαλογιάννη ανακοινώνουν τη δυνατότητα κατάταξης των αποφοίτων ΑΣΤΕ στα ΑΕΙ

Το νέο -υπό συζήτηση- νομοσχέδιο του υπουργείου τουρισμού, περιλαμβάνει σημαντικές διατάξεις για τις σχολές τουρισμού, μεταξύ των οποίων η κατάταξη των αποφοίτων των ΑΣΤΕ σε τμήματα τουριστικών σπουδών των ΑΕΙ.

Τη δυνατότητα κατάταξης αποφοίτων των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ) σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) με κύριο αντικείμενο τις τουριστικές σπουδές, ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και Τουρισμού, στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και αναβάθμισης του νευραλγικού για την ελληνική οικονομία κλάδου του Τουρισμού.

Με διάταξη στο υπό συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και της τουριστικής εκπαίδευσης, επικαιροποίηση του πλαισίου άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών και των χρονομεριστικών μισθώσεων», επιχειρείται να δοθεί λύση στο ζήτημα του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων των ΑΣΤΕ.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των υπουργείων τουρισμού και παιδείας, το όφελος αυτής της εξέλιξης είναι διττό. Αφενός επιτρέπει τη διατήρηση του επαγγελματικού χαρακτήρα του προγράμματος σπουδών των ΑΣΤΕ, οι απόφοιτοι των οποίων, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, έχουν μεγάλη ζήτηση και απορρόφηση από την τουριστική αγορά εργασίας, ενώ αφετέρου αποκτούν όλα τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των ΑΕΙ.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.