Εκδήλωση ΕΠΟΤ: “Καινοτομία ως όχημα για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό”

Εκδήλωση για την «καινοτομία ως όχημα για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό» με ομιλητή τον Μιχάλη Δρίτσα, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στη Ρόδο

Εκδήλωση για την «καινοτομία ως όχημα για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό» με ομιλητή τον Μιχάλη Δρίτσα, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στη Ρόδο.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η ΕΠΟΤ Tourism Think Tank και η ΔΕΤΑΠ, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η καινοτομία ως όχημα για τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό», με ομιλητή τον Μιχάλη Δρίτσα, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Elevate Greece A.E., τη Δευτέρα 6/02/23, ώρα 17.00, στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου – Ρόδος, ανοικτή για το κοινό.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης για τα χρόνια που ακολουθούν. Η ανοδική πορεία θα βασιστεί στην τεχνολογία, τις πλατφόρμες των ψηφιακών υπηρεσιών ενώ παράλληλα ενέργειες και προσαρμογές θα γίνουν στην κατεύθυνση του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Εργαλεία χρηματοδότησης θα εξασφαλίσουν τη ρευστότητα που απαιτείται σε κάθε περίπτωση.

To Elevate Greece Α.Ε. αποτελεί την επίσημη ψηφιακή πύλη για τις νεοφυείς επιχειρήσεις, είναι το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων και αποσκοπεί στην ενίσχυση, ανάπτυξη και εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Λίγα λόγια για τον εκλεκτό ομιλητή κ. Μιχάλη Δρίτσα:

Διευθύνων Σύμβουλος Elevate Greece ΑΕ, τ. Διευθυντής Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρ. Δήμα, αρμόδιου για τομέα Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας.

Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc, MBA (Lancaster), μέλος ΤΕΕ, ΠΣΔΜΗ, ΟΕΕ, CIM.

Διετέλεσε σύμβουλος σε 2 Υπουργούς και 2 Υφυπουργούς Ανάπτυξης σε θέματα Έρευνας, Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας. Από την προηγούμενη θέση του έχει συμβάλει ενεργά στο σχεδιασμό και διαμόρφωση της πλατφόρμας Elevate Greece, στο ν/θ πλαίσιο για startups & spin-offs (τεχνοβλαστών), της σχετικής πρόσκλησης ΕΣΠΑ, στην πρόσκληση ΣΔΙΤ «Πολιτεία Καινοτομίας – «ΧΡΩΠΕΙ», στα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας, στους Συνεργατικούς Σχηματισμούς Καινοτομίας και τα Κέντρα Ικανοτήτων, σε πρωτοβουλίες Επιστημονικής Διπλωματίας κ.ά.

Εθνικός Εκπρόσωπος στο Horizon EIC/EIE.

Εργάσθηκε ως Στέλεχος στο ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2007-2013, 2014-2020) χειριζόμενος προκηρύξεις Έρευνας-Τεχνολογίας, Καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας, χρηματοοικονομικών εργαλείων (www.antagonistikotita.gr).

Προηγουμένως εργάσθηκε επί 17 έτη στον τομέα της Συμβουλευτικής και της Επικοινωνίας, ξεκινώντας την καριέρα του ως Μηχανικός.

Εκπαιδευτής στελεχών επιχειρήσεων, διπλωματών σε Επιστημονική Διπλωματία, αξιολογητής επενδυτικών προτάσεων σε αναπτυξιακούς νόμους, μέντορας νεοφυών επιχειρήσεων, κριτής σε διαγωνισμούς καινοτομίας.

O Μιχάλης Δρίτσας και ο Kaloian Kirilov είναι οι συγγραφείς του βιβλίου που μόλις κυκλοφόρησε και έχει τίτλο: «STARTUPS ΑΠΟ ΤΟ Α ΣΤΟ ΕΧΙΤ».

Η εκδήλωση ανήκει σε μια σειρά δράσεων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι το «3ο Παράθυρο στο Μέλλον» ανοικτή στο κοινό, έχει δε προβλεφθεί live streaming. Απευθύνεται στους επιχειρηματίες, ειδικά τους νέους επιχειρηματίες, μηχανικούς σε θέματα ενέργειας και αειφορίας εν γένει, ξενοδόχους, διευθυντές και στελέχη ξενοδοχείων, όσους αναπτύσσουν θεματικές εμπειρίες στον τουρισμό, την εκπαιδευτική κοινότητα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τους οικονομολόγους και συμβούλους επιχειρήσεων, όσους ασχολούνται με τον αγροδιατροφικό τομέα, την τυποποίηση και σε αυτούς που αναζητούν την έμπνευση, την πληροφόρηση για τη βιώσιμη και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα εντός και εκτός Ελλάδας.

Επικοινωνία – πληροφορίες: www.epot.gr www.ebed.gr,

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.