ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 11,7% στις αφίξεις μη κατοίκων εξωτερικού

Κατά 11,7% μειώθηκαν οι αφίξεις μη κατοίκων εξωτερικού, το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) και ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Το ίδιο διάστημα, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε έλλειμμα 7,1 εκ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (84,7%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2012 μείωση 8,5%, έναντι της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2011, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν μείωση 12,8%. 

 

Σημαντική μείωση των αφίξεων σε απόλυτες τιμές παρατηρείται από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από Αλβανία και Βουλγαρία.Σε ό,τι αφορά την κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή κατέχει η Βουλγαρία (13,1%) και ακολουθούν η Αλβανία (13,0%), η Γερμανία (8,1%), το Ηνωμένο Βασίλειο (7,5%) και η Κύπρος (6,9%). Από τις υπόλοιπες ηπείρους σημαντική μείωση παρατηρείται από την Αμερική (45,1%).Στην ανάλυση των στοιχείων, κατά μέσο μεταφοράς και σταθμό εισόδου, παρατηρείται ότι σημαντικές αφίξεις γίνονται αεροπορικώς. Το αεροδρόμιο που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης είναι το Αεροδρόμιο Αθηνών (36,7%) και ακολουθεί αυτό της Θεσσαλονίκης (8,7%).

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.