Επιμορφωτική Ημερίδα για την Τοπική Γαστρονομία σε Κέα και Κύθνο

Με θέμα «Η τοπική γαστρονομία σε ρόλο οικοδεσπότη: Πώς οι τοπικές παραδοσιακές συνταγές και προϊόντα μπορούν να αποτελέσουν μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη», θα πραγματοποιηθεί η 1η Επιμορφωτική Ημερίδα στα νησιά της Κέας και της Κύθνου, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022, ώρες 10:00-14:00.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Επαρχείο της Π.Ε. Κέας – Κύθνου, το Δήμος Κέας και το Δήμος Κύθνου σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Απευθύνεται σε:

• επαγγελματίες και εργαζόμενους του επισιτιστικού κλάδου (εστιατόρια, ταβέρνες, ξενοδοχεία, κ.λπ.)

• παραγωγούς τοπικών προϊόντων

και στόχος είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες για την τοπική γαστρονομική παράδοση κάθε νησιού και να τους προτείνει τρόπους να ενσωματώσουν τις παραδοσιακές συνταγές στα μενού τους και να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολιτιστική και ιστορική αξία των παραδοσιακών συνταγών του νησιού τους μέσα από τις ομιλίες των λαογράφων: της κας Μαρίας Μουζάκη από την Κέα και του κου Γιώργη Βενετούλια από την Κύθνο. Να τις ενσωματώσουν στα μενού που προσφέρουν στους πελάτες τους και να συνεργαστούν / δικτυωθούν με τοπικούς παραγωγούς. Παράληλα, να ενημερωθούν για καλές πρακτικές από ειδικούς του κλάδου, όπως η κα Σίσσυ Αγγελοπούλου, υπεύθυνη του προγράμματος “Ελληνικό Πρωϊνό” και η κα Άντα Καραγιάννη, πρόεδρος ΕΠΟΤ Tourism Think Tank, Hospitality strategic Marketing Management specialist (Praxis Plus).

Η θεματολογία, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει ομιλίες για την τοπική γαστρονομία, παρουσίαση του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» και επιμόρφωση στις βασικές αρχές σύνθεσης εδεσματολογίου με έμφαση στην τοπική παραδοσιακή κουζίνα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής στο link:

https://forms.gle/5K14yYjmvoXcYEtC6

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.