Δεκαέξι ομιλητές συμμετείχαν σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Forum για την ανάπτυξη του Ελληνικού Γαστρονομικού Τουρισμού, που οργανώθηκε από τις εταιρείες Respond On Demand και Top Τourism, στα πλαίσια του Money Show Athens στις 18 Ιανουαρίου .
Το Forum ξεκίνησε με παρουσιάσεις εκπαιδευτικών σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές τουρισμού, ενώ στη συνέχεια μίλησαν επιχειρηματίες που ασχολούνται με διάφορες μορφές του γαστρονομικού τουρισμού, προσπαθώντας ο καθένας να δώσει τη δική του οπτική επί των προβλημάτων αλλά και των ευκαιριών ανάπτυξης που παρουσιάζει ο γαστρονομικός τουρισμός στη χώρα μας.
Οι τοποθετήσεις όλων των ομιλητών ήταν εξόχως ενδιαφέρουσες, και επί τέσσερις σχεδόν ώρες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
Στο τέλος, όλοι συμφώνησαν ότι επιτεύχθηκε ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού, που μας οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα για την περαιτέρω ανάπτυξη του στην Ελλάδα.
Ομιλητές και κοινό έδωσαν ραντεβού στο επόμενο μεγάλο Forum που θα οργανώσουν οι εταιρείες Respond On Demand και Top Τourism, στα πλαίσια του Money Show Thessaloniki στις 12 Απριλίου στο Hyatt Regency.
Σκοπός των διοργανωτών είναι το forum αυτό να διοργανώνεται σε ετήσια βάση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο, ώστε να γίνεται ένας ανοιχτός διάλογος για τις δράσεις, τα προβλήματα και την προώθηση του ελληνικού γαστρονομικού τουρισμού από τους ίδιους τους επαγγελματίες του κλάδου. Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι το forum αυτό θα δίνει την ευκαιρία σε καθέναν που το παρακολουθεί, να δημιουργήσει ένα ισχυρό επαγγελματικό δίκτυο σε Ελλάδα και Κύπρο, με σκοπό τη διάνοιξή νέων επαγγελματικών συνεργασιών.
Οι κυρίες Χρύσα Κρασσά και Μαρία Αθανασοπούλου, ίδρυσαν πρόσφατα το ηλεκτρονικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο Greek Food Tourism Volunteers.
Σκοπός του δικτύου είναι η επικοινωνία και ο ανοιχτός διάλογος των επαγγελματιών του γαστρονομικού τουρισμού σε Ελλάδα και Κύπρο.
Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν για οποιονδήποτε ασχολείται με τον γαστρονομικό τουρισμό, σε οποιαδήποτε μορφή του.
Το δίκτυο τους επόμενους μήνες έχει σαν στόχο την αύξηση των μελών του σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά κάποιες έρευνες για τον ελληνικό γαστρονομικό τουρισμό ανάμεσα στα μέλη του, αλλά και σε γενικότερη κλίμακα.
Σκοπός των ηλεκτρονικών αυτών ερευνών είναι η καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σήμερα, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά και των δράσεων που προτείνουν οι επαγγελματίες του γαστρονομικού τουρισμού.
Για να συμμετέχει κάποιος στο δίκτυο, θα πρέπει να στείλει ένα πολύ σύντομο βιογραφικό του στο email: info.taksidi2greece@gmail.com ώστε να αξιολογηθεί η αίτηση του και σε περίπτωση που εγκριθεί, να γίνει μέλος του δικτύου.
Το δίκτυο Greek Food Tourism Volunteers πραγματοποιεί ήδη την πρώτη του μεγάλη ηλεκτρονική έρευνα στην οποία μπορείτε κι εσείς να συμμετέχετε απαντώντας σε τρεις ερωτήσεις, στο παρακάτω link: https://goo.gl/PWWTv