Συνεντεύξεις

Gobind Bhuyan: Ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός προσελκύει τους Ινδούς τουρίστες

Gobind Bhuyan_photo
Για τη δυναμική του Ινδικού εξερχόμενου τουρισμού καθώς και για τις συνήθειες που έχουν οι Ινδοί τουρίστες  μίλησε στο Tourism Press, ο Υποδιευθυντής του Υπουργείου Τουρισμού της Ινδίας, κ. Gobin Bhuyan.
 
Πόσοι Ινδοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό;
 
Υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός Ινδών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, ο οποίος ξεπερνά τον εισερχόμενο τουρισμό στη χώρα. Μόνο το 2011 ταξίδεψαν στο εξωτερικό 12 εκ. Ινδοί τη στιγμή που το ρεύμα του εισερχόμενου τουρισμού άγγιζε τα 5,5 εκ. τουρίστες.
 
Ποιοί είναι οι δημοφιλείς προορισμοί των Ινδών τουριστών;
 
Στους δημοφιλείς προορισμούς των Ινδών τουριστών συγκαταλέγονται το Χόνγκ Κόνγκ και η Αυστραλία ενώ όσον αφορά στην Ευρώπη, επιλέγουν την Αγγλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Ελλάδα.
 Η Αγγλία είναι από τις πρώτες προτιμήσεις τους εξαιτίας της Κοινοπολιτείας και του γεγονότος ότι πολλοί συγγενείς των Ινδών ζουν μόνιμα εκεί. Την Ελβετία την επισκέπονται για τις Άλπεις, οι οποίες είναι ιδιαίτερα γνωστές στους Ινδούς εξαιτίας των ταινιών του Bolywood που γυρίζονται στην περιοχή.
Την Ελλάδα και την Ιταλία τις συνδυάζουν για τον πολιτισμό τους: την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
 
Ποιες είναι οι προτιμήσεις των Ινδών όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό;
 
Οι προτιμήσεις τους έχουν να κάνουν κυρίως με τη διατροφή. Οι Ινδοί είναι κυρίως χορτοφάγοι και προτιμούν τα Ινδικά εστιατόρια. Ωστόσο, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό δεν θα απορρίψουν ένα τοπικό παραδοσιακό πιάτο  αρκεί να είναι χορτοφαγικό. Οι νεότεροι σε ηλικία Ινδοί, από την άλλη πλευρά, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό, δεν περιορίζονται μόνο στα χορτοφαγικά πιάτα.
Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.