Γαστρονομία Ειδήσεις

Η Γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης στην Ισπανική τηλεόραση

Η γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται στην κρατική τηλεόραση της Ισπανίας. Ομάδα του καναλιού ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της ελληνικής γαστρονομίας για να καταγράψει τη διαδικασία παρασκευής μερικών από τα πιο αγαπημένα εδέσματα της πόλης.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης μετά από πρόταση του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ισπανίας και την προϊσταμένη του Καλλιόπη Κουρούσια, ανέλαβε να οργανώσει τα γυρίσματα της ομάδας παραγωγής της εκπομπής Aqui la Τierra, του Ισπανικού κρατικού καναλιού TVE1 στη Θεσσαλονίκη.

H επικεφαλής της ομάδας κ. Angeles Cortina συγκέντρωσε οπτικοακουστικό υλικό προκειμένου να παρουσιάσει την γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και την σύνδεσή της με την ντόπια παραγωγή.

Η Ισπανίδα δημοσιογράφος επισκέφθηκε την κτηνοτροφική μονάδα της ΜΕΒΓΑΛ προκειμένου να παρουσιάσει στο ισπανικό τηλεοπτικό κοινό πώς παρασκευάζεται η ελληνική φέτα και το κασέρι Σοχού.

Η ομάδα παραγωγής κατέγραψε επίσης την διαδικασία παρασκευής της Θεσσαλονικιώτικης μπουγάτσας και των μελομακάρονων.

Η πλούσια παράδοση γεύσεων της Θεσσαλονίκης και ο τίτλος αναγνώρισης από την UNESCO ως πρωτεύουσα της ελληνικής γαστρονομίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Ισπανικού καναλιού. 

Η εκπομπή Aqui la Τierra μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι «1» (TVE1) από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 20:00 έως τις 21:00 και τις Κυριακές από τις 20:30 έως τις 21:00. Όλες σχεδόν τις ημέρες μετάδοσης του είναι το πρόγραμμα με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι «1». Έχει μερίδιο τηλεθέασης μεταξύ 10% και 11%, με περισσότερους από ένα 1.200.000 θεατές την ημέρα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού  Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Η γαστρονομία μιας περιοχής όταν βασίζεται σε ντόπια υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής μπορεί από μόνη της να αποτελέσει επαρκή λόγο για να επισκεφθεί κάποιος μια χώρα. Προωθώντας τα τοπικά προϊόντα βελτιώνουμε το brand του προορισμού. Η Θεσσαλονίκη έχει ταυτότητα και παραγωγή. Ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο αλιέας είναι κύριος σύμμαχος του τουρισμού. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στηρίζει οποιαδήποτε δράση είναι προς αυτή την κατεύθυνση”.

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.