Αμείωτο το ενδιαφέρον για το IdeaPlatform του CapsuleT

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, η υποβολή αιτήσεων για το νέο διαγωνιστικό πρόγραμμα του CapsuleT, Idea Platform, που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το Idea Platform απευθύνεται σε νέους/νέες φοιτητές/φοιτήτριες, αποφοίτους, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς φοιτητές των σχολών της χώρας, νέα άνεργα στελέχη και νέες επιχειρήσεις σε πολύ πρώιμο στάδιο δραστηριοποίησης, με τεχνολογικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο.

Σκοπός για τους συμμετέχοντες είναι να βρουν επιχειρηματικές ιδέες που δύνανται να λύσουν πρακτικά προβλήματα που εντοπίζονται στον τουριστικό τομέα, με την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων. Τελικώς, η ομάδα του επιταχυντή αναζητά ιδέες που μπορούν να γίνουν νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) και δυνητικά να ενταχθούν μελλοντικά στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Για την επίτευξη των παραπάνω ο CapsuleT, με τη συνδρομή και υποστήριξη τόσο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος όσο και των στρατηγικών συνεργατών του, έχει προχωρήσει στο μεθοδικό σχεδιασμό του διαγωνιστικού προγράμματος -που θα λάβει χώρα στις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου- ύστερα και από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε με φορείς του τουρισμού, καταγράφοντας έτσι πρωταρχικές/άμεσες ανάγκες που εντοπίζονται σε επιμέρους κλάδους, όπως είναι μεταξύ άλλων τα ξενοδοχεία, οι αερολιμένες, τα μουσεία κ.ά.

Παροχές – Περιεχόμενο του προγράμματος

Το 5ήμερο διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform έχει καταρτιστεί κατάλληλα, ούτως ώστε μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του οι συμμετέχοντες να λάβουν πρακτική και ουσιαστική καθοδήγηση στην προσπάθειά τους να μετουσιώσουν την ιδέα τους σε μία πραγματική επιχειρηματική ευκαιρία. Ειδικότερα, κατά το προπαρασκευαστικό μέρος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν χρήσιμα εργαλεία χάρη στα workshops που θα πραγματοποιηθούν τόσο από ιδρυτές/στελέχη των επιτυχημένων startups που στηρίζουν το πρόγραμμα ως στρατηγικοί συνεργάτες -ήτοι οι Clio Muse Tours, Ferryhopper, Keeano, SaMMYacht, TravelMyth, Triparound, Welcome Pickups, Woof Together, Workathlon και Zoottle- όσο και από C-level executives των υπόλοιπων συνεργατών του CapsuleT, στους οποίους συγκαταλέγονται η Google, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Expedia Group, το Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή αλλά και το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.


Μεταξύ των σχετικών workshops που είναι ήδη ανακοινώσιμα είναι αυτά με τα εξής θέματα: “Design Thinking”, “Product Design”, “Idea to Market roadmap”, “Building A Business Idea With A Social Impact”, “The Long Road Of Turning Your Idea To A Successful Startup”, “Digital Marketing Fundamentals (Google)”, “Travel Industry Trends (Google)”, “Pitching/Presentation Skills (Expedia)”, “Communication/Body Language (Expedia)”, Financial Projections (NBG Business Seeds”, “Preparing Your Idea For Funding (NBG Business Seeds)”. Tέλος, επισημαίνεται πως κατά τη διάρκεια του διαγωνιστικού μέρους οι συμμετέχοντες θα λάβουν και mentoring από στελέχη όλων των στρατηγικών συνεργατών με στόχο να τελειοποιήσουν την πρότασή τους και να την παρουσιάσουν στην Κριτική Επιτροπή.

Χρηματικά έπαθλα και βραβεύσεις

Οι διαγωνιζόμενοι/ομάδες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς την Πλατφόρμα Ιδεών και θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, διεκδικούν χρηματικά έπαθλα καθώς και δωρεάν υπηρεσίες και παροχές από συνεργαζόμενους υποστηρικτές του προγράμματος, εφόσον βέβαια αυτές προκύψουν και ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Η απόδοση των βραβείων θα γίνει σύμφωνα με τη συνολική βαθμολογία και τελική αξιολόγηση που θα προκύψει από την Κριτική Επιτροπή κατά την εκδήλωση της βράβευσης και λήξης του προγράμματος. Η διαβάθμιση των βραβείων είναι: 1ο χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, 2ο έπαθλο 2.000 ευρώ και 3ο έπαθλο 1.000 ευρώ.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.