ΙΕΚ Αναβύσσου: Ενημέρωση των καταρτιζομένων για την Αμερικανική τουριστική αγορά

Η διευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου κα Χαρά Κοβούση με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικναικού Επιμελητηρίου Τουρισμού κ. Γιώργο Τριβιζά

Η διευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου, κα Χαρά Κοβούση με τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού κ. Γιώργο Τριβιζά

Για τα χαρακτηριστικά της αμερικανικής τουριστικής αγοράς και τις διαδικασίες πώλησης ταξιδιών προς Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, οι καταρτιζόμενοι της Ειδικότητας “Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού” του ΙΕΚ Αναβύσσου από τον κ. Γιώργο Τριβιζά.

Ο κ. Τριβιζάς, πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού και του Συνδέσμου Τουριστικής Ανάπτυξης Ελλάδος, διαθέτοντας εμπειρία άνω των 30 ετών στον εισερχόμενο τουρισμό από Αμερική, επισκέφθηκε τη Σχολή της Αναβύσσου και μίλησε στους καταρτιζόμενους τόσο για τη δική του εμπειρία και πορεία στον κλάδο των ταξιδίων σε Ελλάδα και Αμερική όσο και για τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη συγκεκριμένη αγορά. Είχε, επίσης, την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους καταρτιζόμενους και να απαντήσει στις απορίες τους.

Η διευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου, κα Χαρά Κοβούση, προλογίζοντας τον κ. Τριβιζά τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό, η σχολή να φιλοξενεί σπουδαίους και επιτυχημένους επαγγελματίες του κλάδου με γνώσεις και βαθιά εμπειρία στον τομέα τους, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στον εμπλουτισμό των γνώσεων των καταρτιζομένων ώστε να μπορούν να συμβαδίζουν με τα πραγματικά δεδομένα της μελλοντικής εργασίας τους.

Ο κ. Τριβιζάς, σε ανάρτησή του στο facebook δήλωσε, μεταξύ άλλων,: “Μια άριστη δημόσια σχολή που εκπαιδεύει νέους ανθρώπους για να σταδιοδρομήσουν στον Τουριστικό κλάδο, ένα καλό Investment σε ανθρώπινο δυναμικό , για Τουριστικά Γραφεία, Ξενοδοχεία και όχι μόνο. Συνάντησα ενθουσιώδεις δασκάλους που αφουγκράζονται την αγορά και ενημερώνονται τόσο για την εξέλιξη τής τουριστικής βιομηχανίας, όσο και για τις ανάγκες τής αγοράς σε ανθρώπινο δυναμικό, σε διάφορες ειδικότητες.”

Η υποδιευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου, κα Μαργαρίτα Πολλάκη και η εκπαιδευτικός του Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας στον κλάδο του Τουρισμού, κα Παναγιώτα Σουρτζή ξεναγούν τον κ Γιώργο Τριβιζά στο κτίριο της Σχολής.

Το Τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού του ΙΕΚ Αναβύσσου αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών.

Το εκπαιδευτήριο της Αναβύσσου έχει ιδιαίτερα μακρά παράδοση στην άρτια εκπαίδευση και κατάρτιση στελεχών για την τουριστική και ξενοδοχειακή αγορά. Υπάγεται στο Υπουργείο Τουρισμού και παρέχει αρχική επαγγελματική κατάρτιση σε αποφοίτους της τυπικής μη υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ., καθώς και των ΕΠΑ.Σ., Σ.Ε.Κ., ή ανώτατης εκπαίδευσης, σε ειδικότητες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον νόμο 4186/2013.

Στο ΙΕΚ Αναβύσσου λειτουργούν τη φετινή χρονιά (2021-2022) τα εξής τμήματα:

• Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής – Υπηρεσία ορόφων – Εμπορευματογνωσία)

• Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

• Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

• Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.