Μελέτες - Έρευνες

IPK: Θετικές οι προβλέψεις για τον Ευρωπαϊκό εξερχόμενο τουρισμό το 2018

travel-pixabay_640

Με 4% προβλέπει η εταιρεία ερευνών IPK International να αναπτυχθεί ο εξερχόμενος ευρωπαϊκός τουρισμός το 2018, συνεχίζοντας τη θετική πορεία του 2017. Περισσότερα ταξίδια εντός Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται από το Ηνωμένο Βασίλειο (+6%) και τη Ρωσία (+6%), που έχει ξεκινήσει από φέτος να επανέρχεται δυναμικά. 

 Ικανοποιητική ζήτηση για ταξίδια προβλέπεται από τις αγορές του Βελγίου, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού της Ευρώπης, για ακόμη μία φορά αναμένεται να παρουσιάσει σταθερή αύξηση της τάξης του 2%.

2017: Δυνατή χρονιά για τον εξερχόμενο τουρισμό και τους προορισμούς της Ευρώπης

Ήδη από το πρώτο οκτάμηνο του έτους, φαίνεται το 2017 να εξελίσσεται σε μία πολλή καλή χρονιά για τον εξερχόμενο τουρισμό αλλά και τους προορισμούς της Ευρώπης όπως δείχνουν τα στοιχεία της IPK International.

Τα εξερχόμενα ταξίδια των Ευρωπαίων αυξήθηκαν κατά 5,5%, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για αύξηση 4% το τρέχον έτος. 

Σύμφωνα με την έρευνα, σημαντική είναι η επάνοδος της Ρωσίας, η οποία σημείωσε αύξηση της τάξης του 18% στα ταξίδια το πρώτο οκτάμηνο του έτους.

Παράλληλα, τα ταξίδια πόλεων και τα ταξίδια παραθερισμού εντός των ευρωπαϊκών προορισμών έχουν αυξηθεί σημαντικά ενώ ο ρυθμός αύξησης των μακρινών ταξιδιών έχει επιβραδυνθεί. 

Τα ταξίδια εντός Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 6% το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2017, προς Ασία αυξήθηκαν κατά 3% ενώ προς ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3%. 

 

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.