Καθαριότητα δωματίων την εποχή του κορωνοϊού

dawn man people woman

Δύσκολες οι στιγμές που αντιμετωπίζουμε στην τουριστική βιομηχανία και στον τομέα της φιλοξενίας από κάθε άποψη.

Πιο δύσκολο θα έλεγα είναι σε ένα ξενοδοχείο το κομμάτι της υγιεινής και της καθαριότητας.

Λόγος ύπαρξης ενός ξενοδοχείου είναι η διαμονή, άρα το δωμάτιο.

Σημαντικό ρόλο έπαιζε και θα παίζει για τη διαμονή του πελάτη η καθαριότητα του δωματίου στο οποίο θα διαμείνει, κυρίως στη σεζόν του 2021 που αναμένεται.

Η καθαριότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο, είναι μία άυλη υπηρεσία που προσφέρεται.

Παλαιότερα πιστεύαμε πως η καθαριότητα δεν θα πρέπει να επιδεικνύεται αλλά να αναγνωρίζεται από τον πελάτη.

Στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού η καθαριότητα θα πρέπει να είναι και εμφανής. Λέγοντας “εμφανής” εννοούμε πως θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η σηματοδότηση των μέτρων προστασίας, απολύμανσης και τήρησης των αποστάσεων στα δωμάτια και στους κοινόχρηστους χώρους που υπήρχε το 2020 στα ξενοδοχεία.

Η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε και διαφοροποίησε αυτές τις ανάγκες, φέρνοντας την καθαριότητα στην πρώτη γραμμή των τουριστικών καταλυμάτων.

Συνήθως το τμήμα της οροφοκομίας και της καθαριότητας ενός ξενοδοχείου ήταν λίγο πίσω από τα φώτα.

Τα πράγματα άλλαξαν, η πανδημία τα άλλαξε και οι τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να αλλάξουν το πώς βλέπουν τον τομέα της καθαριότητας.

Επενδύσεις θα γίνουν και έγιναν σε εξοπλισμό καθαριότητας απαραίτητο για την απολύμανση των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων.

Σημαντική η σήμανση για τη διατήρηση των αποστάσεων και η σηματοδότηση στους χώρους για την ενημέρωση των πελατών ως προς τα μέτρα που τηρούνται.

Επίσης σημαντικό δεν είναι μόνο να προστατεύσουμε τον φιλοξενούμενο πελάτη από τον ιό, αλλά και το προσωπικό που εργάζεται εν μέσω πανδημίας.

Οι πιο ευέλικτοι στις αλλαγές που καταφθάνουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι και οι νικητές της σεζόν 2021.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.