Μελέτες - Έρευνες

Μελέτη ΙΤΕΠ: Πρώτα στοιχεία για τα μεγέθη των Ελληνικών ξενοδοχείων

Τα πρώτα στοιχεία, παρουσίασε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, της  μελέτης του ΙΤΕΠ με τίτλο “Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχειακής Αγοράς κατά τα έτη 2010 – 2011.

Στη μελέτη συμμετείχαν 1.000 ξενοδοχεία, δείγμα το οποίο ανταποκρίνεται στο 15% του ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας.

Σε γενικές γραμμές, τα έσοδα των ξενοδοχείων εμφανίζονται αυξημένα κατά 2,5% κατά το πρώτο οχτάμηνο του 2011, καθώς επίσης παρουσιάστηκε ελαφρά αύξηση στη μέση πληρότητα.

Κατά τόπους υπήρξαν σημαντικές διαφορές στα μεγέθη των Ελληνικών ξενοδοχείων με κερδισμένη την περιφέρεια σε σχέση με τα αστικά κέντρα.
Η μεγαλύτερη άνοδος αφίξεων καταγράφεται στα Δωδεκάνησα με 20,3%. Διψήφια άνοδο σημείωσαν επίσης τα αεροδρόμια της Κρήτης (12,1%) και των Κυκλάδων (13,1%). Σημαντική ήταν και η άνοδος στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης με 11%. Μοναδικοί προορισμοί όπου καταγράφηκε πτώση του αριθμού των αφίξεων ήταν η Πελοπόννησος με -4,1% και η Αθήνα με -1,6%.
Η μείωση του εισερχόμενου τουρισμού, είχε συνέπειες σε συγκεκριμένες κατηγορίες ξενοδοχειακών καταλυμάτων αλλά και σε περιοχές που λειτουργούσαν κατά βάση με Έλληνες επισκέπτες.
Ολόκληρη η μελέτη θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της 1ης Γενικής Συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδς που θα λάβει χώρα στο Metropolitan Expo.
Τα νέα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα αφορούν, μεταξύ άλλων, την απασχόληση στον ξενοδοχειακό τομέα της χώρας, περιλαμβάνοντας και ποιοτική ανάλυση των μεγεθών της.
Δείτε τα στοιχεία της μελέτης που ανακοίνωσε το ΞΕΕ:

ΙΤΕΠ:Εξελίξεις στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχειακής Αγοράς κατά τα έτη 2010-2011

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.