Συμβουλές

Οκτώ πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν προσλάβετε έναν Millennial!

unsplash-millenials-ian-schneider-web

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com/ian schneider 

Ποια τα χαρακτηριστικά της γενιάς των Millennials ή Generation Y, και πως οι εταιρείες πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτά;

Οι Millennials αποτελούν την πολυπλυθέστερη γενιά της ιστορίας, 83.1 εκατομμύρια. Γεννήθηκαν μέσα στην τεχνολογία -“digital natives” και θεωρείται η πιο ηθική και φυλετικά ποικιλόμορφη γενιά ως τώρα.

Παρόλο αυτά υπάρχει μια παρεξήγηση ότι είναι τεμπέληδες επειδή εργάζονται με διαφορετικό τρόπο.

Τι ισχύει όμως; Τι κάνουν επιτυχώς;

  • Είναι ανεξάρτητοι και μία από τις πιο επιχειρηματικά σκεπτόμενες γενιές, καθώς το 67% αυτών θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
  • Οι προσωπικές συνήθειες τους για να ανταπεξέλθουν και να είναι αποδοτικοί είναι ο ύπνος, όπου κοιμούνται μέσο όρο 9 ώρες ημερησίως, σε αντίθεση με προηγούμενες γενιές που κοιμόντουσαν 7 ώρες. Επίσης προτιμούν την ισορροπία εργασίας – προσωπικής ζωής.
  • Εκτιμούν την προσαρμοστικότητα. Είναι πολύ πρόθυμοι να εργαστούν σε ένα ευέλικτο ωράριο εργασίας και διαθέσιμοι να εργαστούν εκτός ωραρίου.
  • Επαναξιολογούν τις προτεραιότητες τους σε συχνή βάση και συνηγορούν υπερ της ελευθερίας των social media. Τα οποία όχι μόνο χρησιμοποιούν αλλά τα δημιούργησαν. Το 74% λέει ότι η τεχνολογία τους κάνει την ζωή πιο εύκολη και πιο συνδεδεμένους.
  • Ικανοί να ασχολούνται με πολλά διαφορετικά θέματα ταυτοχρόνως, περισότερο από κάθε άλλη γενιά. Η τεχνολογική επανάσταση κατά την παιδική τους ηλικία συνέβαλε στο να επεξεργάζονται γρήγορα την πληροφορία.

Οι εταιρείες χρειάζεται να αγκαλιάσουν τους μη παραδοσιακούς τρόπους των Millennials. Λαμβάνοντας υπόψη οτι η αφοσίωση των υπαλλήλων έχει μειωθεί δραματικά στις επιχειρήσεις, απαιτείται να λάβουν υπόψη, τις αξίες των Millennials. Καθώς δεν διστάζουν να παραιτηθούν εάν δεν είναι ικανοποιημένοι και μένουν στην ίδια εργασία λιγότερο από 3 χρόνια.

Τι ψάχνουν σε έναν εργοδότη;

  • Εκπαίδευση και ανάπτυξη οι λέξεις κλειδιά. Δεν θέλουν να περιμένουν για μια αργή εξέλιξη. Όταν αυτά επιτυγχάνονται τότε είναι μια επιτυχημένη πρόσληψη.
  • Εργασία με νόημα, αξία. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να κάνουν την δουλειά, αυτή που προσδίδει αξία. Ψάχνουν συνεχώς να έχει σημασία η κάθε τους κίνηση. Ενημερώστε τους γιατί υπάρχει η εταιρεία, τι κάνει να βοηθήσει τους άλλους και τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσετε τους ταλαντούχους.
  • Αποσκοπούν συνεχώς σε εξαιρετικά αποτελέσματα, ανεξαρτήτως που βρίσκονται, τι φοράνε ή τι ώρα είναι, για αυτό αναζητάνε και την ανεξαρτησία τους. Καταλαβαίνουν ότι πάντα υπάρχει γρηγορότερος, καλύτερος τρόπος να γίνει κάτι.

Κάθε γενιά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Βρισκόμαστε όμως σε μια εποχή που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι Millennials δείχνουν να ανταπεξέρχονται, να ρισκάρουν παρά τις μεγάλες προκλήσεις και να κερδίζουν.

Το να χρησιμοποιείς τον ίδιο δρόμο κάθε φορά και να θες να επιτύχεις διαφορετικά αποτελέσματα είναι ουτοπικό……….η  νίκη έρχεται όταν έχεις αναγνωρίσει τα λάθη του παρελθόντος και χρησιμοποιείς νέα μέσα με σκοπό κάτι καλύτερο και διαφορετικό από αυτό που δεν πέτυχε. 

Τόνια Τσιρογιάννη
Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.