Ο Τουρισμός που πληγώνει

tourismos-pligonei-vivlio

Τίτλος: Ο Τουρισμός που πληγώνει… Η αθέατη και δυσφημιστική πλευρά του

Συγγραφείς: Περικλής Λύτρας – Αθηνά Παπαγεωργίου

Εκδόσεις: Παπαζήση

Το μικρό αυτό πόνημα αναφέρεται και συνεισφέρει στον τουρισμό με την καταγραφή όχι των γνωστών θετικών οικονομικο-κοινωνικο-ψυχολογικών και αναπτυξιακών πλευρών του, αλλά με την καταγραφή των – για αμύητους – αθέατων και δυσφημιστικών πλευρών του.

Στα τρία κεφάλαια του κατατίθενται κατά σειρά αρχικά οι παραβατικές, αλγογενείς και ιδιαίτερες συμπεριφορές, στη συνέχεια οι κοινωικές και πολιτιστικές εκφυλιστικές του όψεις και τέλος, οι περιβαλλοντικές αλλοιώσεις και καταστροφές.

Στόχος των συγγραφέων του βιβλίου είναι η ανάδειξη των πλευρών του τουρισμού που πληγώνει… και δημιουργούν προβλήματα, εμφανίζοντας προς τα έξω ένα σκοτεινό, αποτρόπαιο, παραβατικό, συχνά δε αποκρουστικό και αναξιοπρεπές – ανυπόληπτο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Ούτως ώστε είτε μέσω της εξάλειψής τους είτε μέσω της ελαχιστοποίησης και του περιορισμού τους να επιτρέψουν στον παγκόσμιο τουρισμό να εξακολουθήσει την όμορφη, λαμπερή, τη φωτεινή και υπέροχη πορεία του. 

Το βιβλίο αφορά όλο τον τουριστικό κόσμο, δηλαδή την επίσημη πολιτεία στον τουρισμό, τους τουριστικούς επιχειρηματίες, τους επιστήμονες, καθηγητές και ερευνητές που διακονούν τον τουρισμό, τους εξιδεικευμένους δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και το στελεχιακό δυναμικό των τουριστικών επιχειρήσεων κάθε λογής, με περισσότερο όλους, τους φοιτητές και φοιτήτριες του τουρισμού.

Για να αγοράσετε το βιβλίο πατήστε εδώ

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.