Οι μεγάλοι νικητές του 3ου κύκλου του CapsuleT

  • Αυλαία για τον τρίτο κύκλο του CapsuleT
  • Στρατηγική συνεργασία ΞΕΕ με Elevate Greece και έμπρακτη υποστήριξη από ΕΟΤ

Με την ανάδειξη των τριών μεγάλων νικητών, που προέκυψαν από την τελική αξιολόγηση και βαθμολογία που υπέβαλε, με το πέρας των ξεχωριστών παρουσιάσεων των νεοφυών (startup) ομάδων, η Κριτική Επιτροπή του επιταχυντή, ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος του CapsuleT .

Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στη βάση τόσο των γενικών κριτηρίων του προγράμματος (ήτοι η ιδέα της ομάδας ως προς την καινοτομία της, η επιχειρηματική ωριμότητα και προοπτική της προσφερόμενης υπηρεσίας, αλλά και η ομάδα ως προς τα μέλη της σε σχέση με τα τυπικά τους χαρακτηριστικά), όσο και ειδικών κριτηρίων που αφορούν την πρόοδο των νεοφυών ομάδων στη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος.

Ειδικότερα, το 1ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ έλαβε η Campsaround, το 2ο βραβείο και το έπαθλο των 5.000 ευρώ έλαβε η Tourmieενώ τέλος, το 3ο βραβείο και τα 3.000 ευρώ έλαβε η ομάδα της EV Loader.

Συγχρόνως, το κοινό που παρακολούθησε το live stream είχε τη δυνατότητα να επιλέξει τη δική του αγαπημένη ομάδα -με βάση την παρουσίασή της- απονέμοντας έτσι το «Βραβείο Κοινού».

Η νικήτρια ομάδα της Campsaround. Αποτελεί την πρώτη πλατφόρμα online κρατήσεων για εναλλακτικού τύπου καταλύματα και glamping στην Ελλάδα

Νικήτρια αναδείχθηκε και πάλι η ομάδα της Campsaround που κέρδισε δωρεάν διαμονή 4 διανυκτερεύσεων με ημιδιατροφή για 4 άτομα στο βραβευμένο, 5* ξενοδοχείο “Galaxy Hotel Iraklio” της Κρήτης.

Ταυτόχρονα, όσες και όσοι συμμετείχαν στη διαδικτυακή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τις καινοτόμες υπηρεσίες και τους εκπροσώπους των νεοφυών ομάδων του 3ου κύκλου, χάρη στα εικονικά (virtual) «περίπτερα» που διέθεταν οι τελευταίες μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, όπως επίσης να δικτυωθούν μέσα από την πραγματοποίηση διαδικτυακών συναντήσεων.

Χορηγός του 3ου κύκλου του CapsuleT – όπως και των προηγούμενων, ήταν η Google, ενώ στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος ήταν η Grant Thornton, το NBGBusinessSeeds της Εθνικής Τράπεζας, η Nelios και η TÜV Austria Hellas. Για τον 3ο κύκλο του προγράμματος, η ομάδα του επιταχυντή «συνασπίστηκε» και με τις Ferryhopper, Keeano, Triparound, Welcome Pickups, Workathlon και Zoottle -αναγνωρισμένες νεοφυείς επιχειρήσεις της τουριστικής αγοράς- οι οποίες εντάχθηκαν ως κοινοτικοί εταίροι (community partners) στο πρόγραμμα. Τέλος, υποστηρικτής για την παροχή προϊόντων καφέ ήταν η Douwe Egberts/Foodrinco.

Παράλληλα, σημαντικό κομμάτι του προγράμματος υπήρξαν, μεταξύ άλλων, οι επισκέψεις (on-site visits) των νεοφυών ομάδων στα ξενοδοχεία “Crowne Plaza Athens – City Centre”, “The Alex, Monte Kastella” και “Airotel Alexandros”, όπως επίσης και οι εικονικές επισκέψεις (virtual visits) που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά με στελέχη των εξής ηγετικών εταιρειών της τουριστικής αγοράς: Colossos S.Α., XT Travel Services, Yes! Hotels Group και Zante Hospitality Group.

Σημειώνεται ότι οι 8 ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τον τρίτο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης είναι οι εξής: Campsaround, EV Loader, MintQR, RevApp, Tourmie, Villa4Villa, WeAreTravelers και Weddin.

alexandros-vassilikos-photo600web

«Συγχαρητήρια τόσο στους τρεις νικητές όσο και στις υπόλοιπες ομάδες για την πραγματικά εντυπωσιακή πρόοδο και εξέλιξη των υπηρεσιών τους στη διάρκεια του τρίμηνου προγράμματος. Σε μια εποχή όπου δοκιμαζόμαστε όλοι σκληρά, η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας, όπως επίσης οι καινοτόμες υπηρεσίες των startup εταιρειών και η συμβολή τους στο τουριστικό οικοσύστημα, είναι στοιχεία-κλειδιά που μπορούν να μας οδηγήσουν όχι απλώς σε μία ταχεία ανάκαμψη, αλλά και στη βελτιστοποίηση του τουριστικού προϊόντος».

κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε.

Στρατηγική συνεργασία του Ξ.Ε.Ε. με το Elevate Greece και υποστήριξη από τον ΕΟΤ

Κατά την έναρξη της Τελετής ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστος Δήμας, προανήγγειλε τη στρατηγική συνεργασία του Ξ.Ε.Ε και του CapsuleT με τη νέα πλατφόρμα του Elevate Greece, με απώτερο στόχο την αλληλοϋποστήριξη των φορέων μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, ενώ παράλληλα εξήρε τον καθοριστικό ρόλο των δράσεων του CapsuleT για την ενίσχυση του startup οικοσυστήματος στη χώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία ΕΟΤ, Ξ.Ε.Ε. και CapsuleT, μέσω της δημιουργίας ειδικής ενότητας «Καινοτομίας» στο περίπτερο του ΕΟΤ στη διεθνή έκθεση της ITB Berlin 2021 όπου και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν όλες οι νικήτριες νεοφυείς ομάδες του επιταχυντή με εικονική (virtual) παρουσία.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.