Οι ξενοδόχοι και το αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με “Ελληνικό Πρωινό”

Μπουφέ με ελληνικά εδέσματα από την εκδήλωση για το "Ελληνικό Πρωινό" στο ΔΑΑ

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ) και την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού προσέφερε σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, “Ελληνικό Πρωινό” στο χώρο του Αναχωρήσεων του Αεροδρομίου.

Πλήθος επισκεπτών είχε την ευκαιρία να απολαύσει ελληνικές γεύσεις, μεταξύ των οποίων, ρολάκια μπουγάτσας, φάβα Σαντορίνης με κάπαρη, σαλάτα μυρωδικών, ροδόπιτα, σπανακόπιτα.

Ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, κ. Αλ.Βασιλικός με την πρόεδρο του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου και η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, μποροστά στο μπουφέ του "Ελληνικού Πρωινού".
Η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη με την πρόεδρο του Ε.Ο.Τ., κα Άντζελα Γκερέκου και τον πρόεδρο του Ξ.Ε.Ε., κ. Αλέξανδρο Βασιλικό

Η Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία σε σημερινή εκδήλωση, προάγγελο της αυριανής γιορτής της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στο αεροδρόμιο της Αθήνας, συνεχάρη την πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε., του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού (Ε.Ξ.Α.Α.Α.) και εξέφρασε την ένθερμη στήριξη του υπουργείου τουρισμού σε “αυτή την προσπάθεια που φέρνει τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα στο τραπέζι κάθε ταξιδιώτη!¨ Η κυρία Ζαχαράκη, δήλωσε, επίσης, “Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εστιάζοντας στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και με όχημα την ελληνική γαστρονομία ταξιδεύουμε την εικόνα της χώρας μας πιο μακριά! Εστιάζουμε στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού και βάζουμε γερές βάσεις για το μέλλον».

Από δεξιά: Η κ. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος, ΕΟΤ, η κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφ. Τουρισμού, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος, ΞΕΕ, η κ. Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ΞΕΕ, η κ. Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, Προέδρος, ΕΞΑΑΑ, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ και η κ. Μαρίνα Παπαγεωργίου, Τομεάρχης Γρ. Τύπου, ΔΑΑ, στην εκδήλωση του "Ελληνικού Πρωινού"
Από δεξιά: Η κ. Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος, ΕΟΤ, η κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφ. Τουρισμού, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος, ΞΕΕ, η κ. Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ΞΕΕ, η κ. Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς, Προέδρος, ΕΞΑΑΑ, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ και η κ. Μαρίνα Παπαγεωργίου, Τομεάρχης Γρ. Τύπου, ΔΑΑ

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, το καινοτόμο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» ξεκίνησε το 2010 από το ΞΕΕ και έκτοτε έχει διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία καταξίωσης, μέσα από το διαρκή εμπλουτισμό του και τη διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή. «Η ανάδειξη μέσω του «Ελληνικού Πρωινού» της ιδιαίτερης γαστρονομικής παράδοσης κάθε περιοχής της χώρας µας, ανάλογα µε τα προϊόντα που παράγονται σε αυτήν, τις ιδιαίτερες κλιματολογικές και γεωγραφικές συνθήκες, δίνει στοιχεία μοναδικότητας στην εμπειρία των επισκεπτών μας και συμβάλλει στην εξωστρέφεια και στο άνοιγμα νέων αγορών για μοναδικά προϊόντα ελληνικής παραγωγής. Κάθε μέρα, με κάθε πρωινό, τα ξενοδοχεία που έχουν αγκαλιάσει το «Ελληνικό Πρωινό», γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής και της ελληνικής γαστρονομίας» ανέφερε ο κ. Βασιλικός, προσθέτοντας: «Όπως είναι γνωστό, η Φιλοξενία διαχέει τα οφέλη της σε 17 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και 9 τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ανάμεσά τους ο πρωτογενής τομέας έχει περίοπτη θέση σε αυτή τη συνεισφορά του ελληνικού ξενοδοχείου, όπως επιβεβαιώνει από έρευνα του ΙΤΕΠ για λογαριασμό του ΞΕΕ. Σύμφωνα με αυτή, το  88% της δαπάνης των ξενοδοχείων για αγορά τροφίμων και ποτών αφορά σε αγορά ελληνικών προϊόντων.  Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό κατανέμεται σε 36% από τοπικούς παραγωγούς (εντός δηλαδή του νομού που δραστηριοποιείται κάθε ξενοδοχείο) και το 52% από την υπόλοιπη Ελλάδα».

“…το  88% της δαπάνης των ξενοδοχείων για αγορά τροφίμων και ποτών αφορά σε αγορά ελληνικών προϊόντων.”

Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος ΞΕΕ


Η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία, δήλωσε: «Η σημερινή «Πρόσκληση σε…Ελληνικό Πρωινό» είναι μια ακόμα έκφραση της πολυδιάστατης συνεργασίας μας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και με την Ένωση Ξενοδόχων, Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού και αποτελεί μια ιδιαίτερη  στιγμή για εμάς στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για την ενδυνάμωση και την προβολή  της ελληνικότητας και της παράδοσής μας, επιλέξαμε την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού  για να μοιραστούμε με τους ταξιδιώτες μας τη γαστρονομική  εμπειρία των αυθεντικών, ελληνικών  προϊόντων που συνθέτουν το Ελληνικό Πρωινό και εκφράζουν με τον πιο…γευστικό  τρόπο  την απαράμιλλη  ελληνική φιλοξενία».


Η Προέδρος της ΕΞΑΑΑ, κ. Λαμπρινή Καρανάσιου – Ζούλοβιτς, αναφερόμενη στους σκοπούς της σημερινής εκδήλωσης επισήμανε ότι: «Το ‘Ελληνικό Πρωινό’ είναι μια πρωτοβουλία που αγαπήθηκε όσο λίγες από Έλληνες και ξένους επισκέπτες και η φήμη του έχει ήδη ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Εκφράζει την Ελλάδα μας, εκφράζει την φιλόξενη «καλημέρα» μας και κυρίως στηρίζει και αναδεικνύει την ελληνική παραγωγή τοπικών προϊόντων και τους Έλληνες παραγωγούς. Είμαστε περήφανοι για το Ελληνικό Πρωινό, με το οποίο σήμερα, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, αποχαιρετούμε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τους επισκέπτες που αναχωρούν από τη χώρα μας».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.