ΟΤΕΚ: Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι;

Με απλήρωτο προσωπικό κινδυνεύει ο Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) από τα μέσα Σεπτεμβρίου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tourism Press.

Η αβεβαιότητα είναι διάχυτη στον Οργανισμό καθώς τα χρήματα που εγκρίθηκαν ως επιχορήγηση από το αρμόδιο Υπουργείο φθάνουν ίσα ίσα για τους μισθούς του πρώτου δεπενθημέρου του μήνα.

Το ποσό που διαθέτει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για τον μήνα Αύγουστο 2011, όπως αναφέρεται στο σχετικό επίσημο έγγραφο που δημοσιεύτηκε πριν από δύο μέρες στη Διαύγεια, δεν είναι ικανό να καλύψει τα έξοδα του Οργανισμού, ούτε καν ολόκληρη τη μισθοδοσία του προσωπικού για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στις 466. 560 ευρώ ενώ θα έπρεπε να είναι πάνω από 800.000 ευρώ, για να καλύψει τόσο τη μισθοδοσία όσο και τα υπόλοιπα λειτουργικά και πάγια έξοδα (ενοίκια, προμήθειες υλικών, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, κ.λπ.).

Ο Οργανισμός αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα με τις δραματικές περικοπές που έχουν γίνει στον προϋπολογισμό του, τα οποία έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία του. Ήδη από τις αρχές του έτους, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων του Ο.Τ.Ε.Κ. είχε αναδείξει τα προβλήματα αυτά ενώ ο ίδιος ο Υφυπουργός κ. Γ. Νικητιάδης είχε μεταβεί στα γραφεία του Οργανισμού για να συζητήσει μαζί τους.

Παρά το γεγονός ότι έχει εξαγγελθεί η Αναβάθμιση των Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Α.Σ.Τ.Ε.) σε Ρόδο και Κρήτη, μοιάζει απραγματοποίητο όνειρο αν δεν λυθούν πρώτα τα ζητήματα χρηματοδότησης ολόκληρου του Οργανισμού.

Οι εναλλακτικές που υπάρχουν είναι είτε να κλείσουν εκπαιδευτήρια είτε να καταργηθούν τα οικοτροφεία.

Όπως κι αν έχει η απόφαση είναι δύσκολη για έναν ιστορικό εκπαιδευτικό φορέα, τον πρώτο που παρείχε τουριστική εκπαίδευση στη χώρα μας.

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.