Ειδήσεις

Πανελλαδική κινητοποίηση των Ξεναγών την Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Εξώδικο στον Υπουργό Εργασίας απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών ενώ την Τρίτη 5 Απριλίου θα πραγματοποιήσει πανελλαδική κινητοποίηση καθώς παραμένει άλυτο το ζήτημα της καταμέτρησης των ενσήμων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών απέστειλε εξώδικο στον Υπουργό Εργασίας και στον διοικητή του e – ΕΦΚΑ διότι ακόμα παραμένει άλυτο το ζήτημα της καταμέτρησης των ενσήμων των Ξεναγών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, “δεν υπήρξε καμία πρόοδος πρός την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος”, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις αλλά και τις συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία προκηρύσσει Πανελλαδική κινητοποίηση την Τρίτη 5 / 4 / 2022.
Το Σωματείο της Αθήνας θα έχει προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30, και στη συνέχεια στο Υπουργείο Εργασίας στις 12.00.

Όπως τονίζει, δεν έχουν καταμετρηθεί ένσημα τριών χρόνων (2019,2020,2021) με αποτέλεσμα:
1. τη μη έγκαιρη ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας των ξεναγών
2. τη μη καταβολή επιδομάτων, όπως ΟΑΕΔ, ατυχημάτων, μητρότητας κ.λπ.
3. την αδυναμία συνταξιοδότησης των ξεναγών που συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις.

Αιτήματα της Ομοσπονδίας είναι:
1. Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταμέτρηση των ημερών ασφάλισης των ξεναγών, των ετών 2019, 2020 και 2021, εφόσον παρίσταται ανάγκη, ακόμα και με περαιτέρω στελέχωση (έστω και προσωρινή) του τμήματος ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) Ξεναγών Συντάγματος.
2. Να προβεί (επιτέλους) ο Υπουργός στην έκδοση της -μέχρι λεπτομέρειας επεξεργασμένης- διαταξης που εκκρεμεί από το 2020 για τη μηχανογράφηση των ενσήμων μας.
3. Να εφαρμοστεί στην περίπτωση των ξεναγών το αρ. 60 του Ν. 4872/2021, ώστε για τη χορήγηση του φετινού επιδόματος ανεργίας να απαιτηθούν 50 ασφαλιστικές ημέρες εργασίας.

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.