Γαστρονομία

Σουφλέ με λαχανικά

soufle

Θα χρειαστείτε (για ένα ταψί περίπου 15 cm):

2 μεγάλα αυγά (1ης ημέρα, αν μπορείτε να βρείτε)
100 γρ τριμμένο τυρί 0% λιπαρά
180 ml γάλα 0%
3 μέτριες πατάτες, ψημένες σε χαρτί (χωρίς λάδι)
1 καρότο, κομμένο σε φέτες βραστό
1 φρέσκο κρεμμύδι, σε κυλίνδρους
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
1/2 από ένα μικρό πράσο, σε κυλίνδρους
60 γρ βρασμένο σιτάρι (προαιρετικό)
100 gr βραστά φρέσκα χόρτα
2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
αλάτι (προαιρετικό)
πιπέρι και λίγη ρίγανη όσο εσείς προτιμάτε
μερικούς σπόρους κόλιανδρο στην κορυφή.

Εκτέλεση.

Όπως μπορείτε να δείτε δεν χρησιμοποιώ καθόλου λάδι, όταν το ελαιόλαδο θερμένεται, αποδεικνύεται κακό για το σώμα  παράγεται μόνο λίπος.
Αντ ‘αυτού, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο τέλος της διαδικασίας του μαγειρέματος!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 185 βαθμούς κελσίου.
Σε ένα μικρό μπωλ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και τα μπαχαρικά.
Σε ένα ταψί 15 εκατοστών, κάνετε μια στρώση πατάτες για να καλύψει το κάτω μέρος.
Τοποθετήστε όλα τα χόρτα παντού, το σιτάρι και το μισό τυρί.
Περιχύστε με λίγο μίγμα των αυγών-γάλα, προσθέστε όλα τα λαχανικά και συμπληρώστε με τις υπόλοιπες πατάτες.Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος
και το υπόλοιπο τυρί,τον κόλιανδρο και ψήνουμε για 22 λεπτά περίπου.

Καλή όρεξη!

Avatar
Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.