Στατιστικά στοιχεία κίνησης σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους

  • Αυξητική τάση επισκεψιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους – πτωτική για τα μουσεία (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2011)
  • Μείωση των εισπράξεων για τα μουσεία της τάξης του 1,3% για το Σεπτέμβριο και 3,8% για το εννεάμηνο.
  • Μείωση 15,6% στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και 5,7% στο Μουσείο της Ακρόπολης το Σεπτέμβριο.
Αυξημένες ήταν οι επισκέψεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της επικράτειας το Σεπτέμβριο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Εξαίρεση, ωστόσο, αποτελούν τα μουσεία Ακρόπολης και Εθνικό Αρχαιολογικό Αθήνας καθώς η μείωση σε αφίξεις ήταν σημαντική.

Συγκεκριμένα, το μήνα Σεπτέμβριο παρουσιάστηκε αύξηση των επισκεπτών των μουσείων, σε ποσοστό 6,5% με εξαίρεση της Ακρόπολης και του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, τα οποία παρουσίασαν μείωση κατά 5,7% και 15,6% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Παρά τη γενικότερη αύξηση των επισκεπτών, τα μουσεία της χώρας παρουσίασαν μείωση των εισπράξεων κατά 1,3%.

Διαφορετική εικόνα παρουσιάζουν οι αρχαιολογικοί χώροι οι οποίοι εμφανίζουν αύξηση τόσο στις επισκέψεις (21,3%) όσο και στις εισπράξεις (2,6%).

Αν και ο Σεπτέμβριος ήταν ένας θετικός μήνας, τα στοιχεία του εννεαμήνου του 2011 (Ιανουάριος- Σεπτέμβριος) παρουσιάζουν μία πτωτική τάση των επισκεπτών στα μουσεία και αυξητική στους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το πρώτο εννεάμηνο του έτους, οι επισκέψεις στα μουσεία ήταν μειωμένες κατά 2,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010 και οι εισπράξεις μείον 3,8%. Αντίθετα, οι αρχαιολογικοί χώροι, το ίδιο διάστημα, εμφάνισαν αύξηση 16,8% στις επισκέψεις και 7,9% στις εισπράξεις.

Τα πλήρη στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ εδώ

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.