Στατιστικά ξενοδοχείων 2010: Αύξηση στις διανυκτερεύσεις -μείωση στις αφίξεις

Αύξηση στις διανυκτερεύσεις κατά 1,2% και μείωση στις αφίξεις κατά 0,4% είχαν τα ξενοδοχειακά καταλύματα και κάμπινγκ το 2010 όπως αναφέρεται στα οριστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Παράλληλα, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ενώ αυξάνονται οι αφίξεις των αλλοδαπών τουριστών μειώνονται αυτές των Ελλήνων. Ο εσωτερικός τουρισμός το 2010 γνώρισε μείωση της τάξης του 6,4% στις αφίξεις και 7,9% στις διανυκτερεύσεις ενώ οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις τουριστών από το εξωτερικό αυξήθηκαν μόλις 4,7% και 4,9% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην πληρότητα των καταλυμάτων, ανήλθε στο 48,1%, δηλαδή τρεις ποσοστιαίες μονάδες λιγότερες από το 2009 (51,1%).

Έντονη παραμένει και η εποχικότητα του τουριστικού προϊόντος καθώς η πλειονότητα των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο Μάιο – Σεπτέμβριο (69,1% των αφίξεων και 80,9% των διανυκτερεύσεων).

Η Ευρώπη ήταν για άλλη μία φορά η κυρίαρχη αγορά για την Ελλάδα καθώς η πλειονότητα των αφίξεων προήλθε από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (70% των αφίξεων και 77% των διανυκτερεύσεων) , με κυριότερες χώρες τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία. Παρόλα αυτά, αυξητική είναι η τάση από τη Ρωσία (5,4% των αφίξεων και 7,5% των διανυκτερεύσεων), τη Σουηδία(3,1% των αφίξεων και 3,8% των διανυκτερεύσεων) και τη Νορβηγία (2,3% των αφίξεων και 3,1% των διανυκτερεύσεων).

Για αναλυτικά στατιστικά στοιχεία και πίνακες πατήστε εδώ

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.