Μελέτες - Έρευνες

Technavio: Αυξάνεται η ζήτηση για προηγμένες τεχνολογίες στα αεροδρόμια

air-lamp800

Η ζήτηση για προηγμένες τεχνολογίες στα αεροδρόμια (smart airport market) εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Technavio.

Η αγορά εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 13 δις εκ. δολάρια έως το 2019 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6%.

Μεγάλη ζήτηση για λύσεις, συσκευές και εξοπλισμό καθώς και για τις υπηρεσίες που αυτοματοποιούν και βελτιστοποιούν τη χρήση των αεροδρομίων ώστε να πραγματοποιούν προηγμένες λειτουργίες, αναμένεται να εμφανίσει η Κίνα και η Ινδία με τις αυξανόμενες επενδύσεις σε αεροδρόμια και πτητικό έργο.

Ιδιαίτερα στην Κίνα, η κυβερνητική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη αεροδρομίων, συνεχώς αυξάνεται. Η Κινεζική Υπηρεσία Αερομεταφορών σχεδιάζει να επενδύσει 500 εκ. δολάρια στην κατασκευή 69 περιφερειακών αεροδρομίων στην Κίνα έως το 2019.

Δυναμική εμφανίζουν οι επενδύσεις σε αεροδρόμια και στη Λατινική Αμερική, οπότε αναμένεται να υπάρξει και εκεί ανάλογη αύξηση.

Στην Ευρώπη ο κλάδος αναμένεται να εμφανίσει έσοδα 4 δις δολαρίων έως το 2019, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6% καθώς το πτητικό έργο και η μετακίνηση επιβατών συνεχώς αυξάνονται τα τελευταία χρόνια στις Ευρωπαϊκές χώρες.

Αναδυόμενη αγορά για τον κλάδο των προηγμένων τεχνολογιών στα αεροδρόμια χαρακτηρίζεται η Μέση Ανατολή, η οποία εκτιμάται να φθάσει τα 850 εκ. δολάρια έως το 2019. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πολιτική επέκτασης των αεροδρομικών υποδομών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όπως αναφέρει η μελέτη, η χρήση των προηγμένων τεχνολογιών συμβάλλει στη μείωση κατά 25% του κόστους λειτουργίας και παρέχει στους επιβάτες υπηρεσίες που διευκολύνουν τα ταξίδια τους. 

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.