Γαστρονομία

Τεχνητό κρέας:Το φαγητό του μέλλοντος;

Πολλά έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια για το τεχνητό κρέας. Μόνο που τώρα αυτό γίνεται πραγματικότητα και αναμένεται να μπει σε πλήρη παραγωγή τα επόμενα 10 – 20 χρόνια.

Ολλανδοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι μέχρι τον Οκτώβριο το τεχνητό κρέας θα βρίσκεται στα πιάτα μας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Guardian, ο επικεφαλής της φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ Δρ Μαρκ Πόστ, ελπίζει ότι ο διεθνούς φήμης σεφ Ίστον Μπλουμεντάλ και ιδιοκτήτης του βραβευμένου με τρία αστέρια Μισελέν εστιατορίου Φατ Ντάκ στο Μπέρκσαιρ, θα μαγειρέψει το συγκεκριμένο κρέας, το οποίο θα το δοκιμάσει ένας εξίσου διεθνούς φήμης γευσιγνώστης, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται.

Η παραγωγή του τεχνητού κρέατος, η οποία επιτυχγάνεται με τη χρήση βλαστοκυττάρων ζωικής προέλευσης, λέγεται ότι στοίχισε περίπου 240.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του ερευνητικού έργου έγινε από ανώνυμο χορηγό, ο οποίος επιδιώκει τη μείωση του αριθμού των αγελάδων που σφάζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Άλλα διεθνή δημοσιεύματα, κάνουν λόγο επίσης, ότι και φιλοζωικές οργανώσεις βλέπουν θετικά την παραγωγή τεχνητού κρέατος καθώς προσδοκούν ότι αυτό θα μειώσει την εντατική εκτροφή των ζώων, τα οποία προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.

Επίσης, εκτιμάται ότι με την παραγωγή τεχνητού κρέατος και οι χορτοφάγοι θα επιστρέψουν στην κατανάλωσή του με την προϋπόθεση ότι με αυτόν τον τρόπο θα σωθούν χιλιάδες ζώα.

Tourism Press
Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.