“This is Arcadia”- Η νέα τουριστική καμπάνια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Με τίτλο «This is Arcadia», ξεκίνησε η καμπάνια του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τον τουρισμό με την στήριξη του ΕΟΤ και την προώθηση της διαφημιστικής ταινίας σε όλη την ομογένεια.

Εισπνοή – Εκπνοή και …ο θησαυρός της Αρκαδίας ξεδιπλώνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά αποδεικνύοντας περίτρανα,  ότι μπορείς να βρεθείς  από το ψηλότερο σημεία της Αρκαδίας (Κορυφή του Μαινάλου) στη θάλασσα (Άστρος) σε λιγότερο από μία ώρα.

Η διαφημιστική ταινία «This is Arcadia» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη διαδικτυακή εκδήλωση για τον τουρισμό που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας τη Δευτέρα 12 Απριλίου με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και πλήθος κόσμου.

Τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Θεοχάρης Χάρης, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων , που προέκυψαν τελευταία στιγμή δεν κατάφερε να παρευρεθεί και απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο οποίο επιβράβευσε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και μίλησε για την στήριξη του Υπουργείου Τουρισμού στην καμπάνια του Επιμελητηρίου καθώς και για τον προγραμματισμό του Υπουργείου Τουρισμού για το 2021.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας που ξεκινά σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο: «Σε μια περίοδο που η συνεισφορά του τουρισμού στην οικονομία μας είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, πρέπει με ταχύτατους ρυθμούς να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα εξασφαλίζει σταθερότητα και θα ενισχύει κάθε πρωτοβουλία με αναπτυξιακές προοπτικές».

Μιλώντας για τη φιλοσοφία του brand name “Arcadia”, ο κ. Τρουπής τόνισε: « Είναι γνωστό ότι το brand name Arcadia αποτελεί ένα εξόχως ισχυρό τοπόσημο στη δυτική ιστορία, είναι διεθνώς αναγνωρίσιμο και το συναντάμε σε τομείς κοινωνικής, επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας, όπου το έχουν οικειοποιηθεί και εμείς τους ευχαριστούμε για τη διαφήμιση».

Τις εργασίες της εκδήλωσης χαιρέτισαν , ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Βλάσης, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, πρώην Υπουργός Αμύνης και τ. Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κώστας Ζήκος, που εκπροσώπησε τον Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, οι βουλευτές Αρκαδίας κ.κ. Γιώργος Παπαηλίου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, o Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Αννα Καλογεροπούλου και ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και Πρόεδρος Ξενοδόχων Αρκαδίας κ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

Κύριος άξονας της συζήτησης των ομιλητών ήταν η ενδυνάμωση του τουρισμού στην Αρκαδία ενώ δεν παρέλειψαν να συγχαρούν το Επιμελητήριο τόσο για την πρωτοβουλία όσο και για την «υψηλής αισθητικής» ταινία, όπως την χαρακτήρισαν καθώς και την πλήρη στήριξή τους σε αυτό το εγχείρημα.

Αξίζει να τονιστεί ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βλάσης διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει στην προώθηση της καμπάνιας στην ομογένεια και ο κ. Ζήκος, δεσμεύτηκε την προβολή της ταινίας στο application του ΕΟΤ και στο νέο Portal.

Ο Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Σαμπράκος παρουσίασε τις ξενοδοχειακές υποδομές και καταλύματα της Αρκαδίας ενώ ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Μπουρτσουκλής αναφέρθηκε στο concept της ταινίας.

Σημειώνεται ότι στο Αρκαδικό portfolio τουριστικών προϊόντων εντοπίζονται σχεδόν όλοι οι κύριοι τομείς της τουριστικής βιομηχανίας όπως: Περιηγητικός, Ευεξίας, Ενναλακτικός, Αναρριχητικός, Υπαίθριος, Αθλητικός, Γαστρονομικός, Αρχαιολογικός, Πολιτιστικός, Θρησκευτικός, Παραθεριστικός.

Ο  σχεδιασμός του Επιμελητήριου για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με επίκεντρο την τουριστική ανάπτυξη καθότι τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν,

Για τη δεδομένη στιγμή η τουριστική καμπάνια περιλαμβάνει:

  • 4λεπτη διαφημιστική ταινία
  • Εκδηλώσεις για την παρουσίαση της διαφημιστικής ταινίας στην Τρίπολη, πάντα με τη συνεργασία των Δήμων και των φορέων τουρισμού, στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος
  • Προώθηση στα Social Media
  • Προώθηση στον ηλεκτρονικό τύπο
  • Συμμετοχή σε εκθέσεις τουρισμού σε Ελλάδα και Εξωτερικό
  • Fam Trips
  • Γαστρονομικά Φεστιβάλ
  • Η προώθηση της ταινίας σε όλη την ομογένεια
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.