Τουριστική Κατοικία με…10ετή βίζα

Οι διαδικασίες θεώρησης βίζα αποτελούν ένα από τα προβλήματα όσων θέλουν να επισκεφθούν τη χώρα μας αλλά και σε όσους θέλουν να επενδύσουν σε αυτήν και δεν προέρχονται από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για αγορά τουριστικής κατοικίας στην Ελλάδα αλλά το πρόβλημα της βίζα είναι ανασταλτικός παράγοντας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν,του Ελληνορωσικού συνεδρίου επενδύσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο την επόμενη εβδομάδα (30/9-1/10), ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνορωσικής φιλίας της Βουλής, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εισηγηθεί σε νομοσχέδιο την παροχή βίζα 10ετούς διάρκειας σε όσους Ρώσους επενδύσουν σε τουριστική κατοικία στην Ελλάδα.

Αυτό θα διευκόλυνε αρκετά όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε ακίνητα στη χώρα μας και θα ήθελαν να έχουν ευχέρεια μετακίνησης. Ας μην ξεχνάμε, βεβαίως, ότι οι Ρώσοι, ιδίως, είναι ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής και για το λόγο αυτόν, προτιμούν να επισκέπτονται χώρες που δεν χρειάζεται προηγουμένως θεώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων, όπως η Τουρκία η οποία παρέχει τη δυνατότητα έκδοσης βίζα επιτόπου στα σύνορά της.

Πόσο εφικτό είναι, ωστόσο, το μέτρο της παροχής 10ετούς βίζα αν ληφθεί, δεδομένου ότι ανήκουμε στη ζώνη εντός ελέγχου Σένγκεν;

Ο κ. Κεδίκογλου, πιστεύει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το Σένγκεν και τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την έρευνα που έχει κάνει ο ίδιος σχετικά με το θέμα. Όπως εξήγησε, ανάλογο μέτρο ισχύει ήδη στην Ισπανία, όπου παρέχονται θεωρήσεις βίζα στους αλλοδαπούς που έχουν πραγματοποιήσει επένδυση κάποιου βαθμού και άνω στη χώρα.

Όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα της Ένωσης Ευρωπαίων Tour Operators (ΕΤΟΑ), οι διαδικασίες που ακολουθούνται για τη θεώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων αποτελεί αγκάθι για την τουριστική κίνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όσες χώρες ανήκουν στο Σένγκεν. Το πρόβλημα είναι ότι η Ε.Ε. δεν είναι τόσο ευέλικτη όπως άλλες περιοχές όπως η Αμερική και η Ασία με αποτέλεσμα να χάνεται ένα περίπου 26% των τουριστών από ακυρώσεις ταξιδιών προς τις χώρες της Ε.Ε.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.