Β.Πανταζοπούλου: Μια πολλά υποσχόμενη αγορά ανοίγεται στους Έλληνες επιχειρηματίες

vicky_pantazopoulou

Η Κένυα αποτελεί, την παρούσα στιγμή, έναν παράδεισο επενδύσεων, όπως τονίζει σε συνέντευξή της στο Tourism Press, η Επίτιμος Πρόξενος της Κένυας στην Ελλάδα,

κα Βίκυ Πανταζοπούλου, η οποία αναλύει τους λόγους που οδήγησαν στη διοργάνωση της 1ης Επενδυτικής & Επιχειρηματικής Αποστολής στη χώρα καθώς και γιατί αποτελεί ευκαιρία για τους Έλληνες επιχειρηματίες να συμμετέχουν σε αυτήν.

Ποιός είναι ο στόχος της διοργάνωσης της 1ης Ελληνικής Πολυκλαδικής Επενδυτικής & Επιχειρηματικής Αποστολής στην Κένυα;

Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του Επίτιμου Προξενείου της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατίαείναι η προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού εξετάσαμε προσεκτικά τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρέχει η χώρα και από την άλλη πλευρά τις δυνατότητες των Ελληνικών επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις ανάγκες της Κενυάτικης οικονομίας, λάβαμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε την 1η επενδυτική και επιχειρηματική αποστολή στο Ναϊρόμπι δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες επιχειρηματίες να γνωρίσουν από κοντά και να επεκταθούν σε μία γοργά αναπτυσσόμενη χώρα.
 

Η συγκυρία θεωρώ ότι είναι ιδανική καθώς από τη μία πλευρά υπάρχουν σοβαρές Ελληνικές επιχειρήσεις που διαθέτουν την τεχνογνωσία και την υποδομή να επεκταθούν εκτός συνόρων και από την άλλη πλευρά η Κένυα μπορεί να τους παρέχει στην παρούσα φάση όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν υγιώς και να καταστούν τουλάχιστον βιώσιμες.

Η Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή στην Κένυα είναι η 1η που διοργανώνεται για τις Ελληνικές επιχειρήσεις και έχει την υποστήριξη τόσο της Κυβέρνησης της Κένυα όσο και της Ελλάδας καθώς και σημαντικών φορέων και ενώσεων των δύο χωρών. 

Η Κένυα είναι ασφαλής χώρα για επενδύσεις και ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων;

Η Κένυα είναι από τις πλέον γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ περίπου 5% (εκτίμηση 2012).

Η μεγαλύτερη και εγκυρότερη ετήσια αναλυτική μελέτη «Σνάπσοτ Άφρικα» (“Snapshot Africa”) αναφέρεται με επαινετικά λόγια στο πόσο υγιής είναι η οικονομία της Κένυα και κατατάσσει τη χώρα ως μία από “τις καλύτερες επενδυτικές και επιχειρηματικές τοποθεσίες της υπό-Σαχάριας Αφρικής».

Επιπλέον, η Υπηρεσία Εγγυήσεων Πολυμερών Επενδύσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας προτείνει την Κένυα ως έναν κατάλληλο προορισμό για επενδύσεις χάρη στα χαμηλά επίπεδα εμπορικών διενέξεων.
 

Η Κένυα παρέχει σταθερότητα, ελκυστικό φορολογικό και εργασιακό περιβάλλον, πρόσβαση σε ευέλικτο και δυναμικό τραπεζικό σύστημα ενώ στο πλαίσιο της στρατηγικής της ανάπτυξης παρέχει κίνητρα και πακέτα υποστήριξης τόσο για τις εγχώριες όσο και τις ξένες επενδύσεις.

Τι απαιτείται για να συμμετέχει κανείς στην Επενδυτική & Επιχειρηματική Αποστολή; 

Καταρχήν, να έχει τη δυνατότητα επέκτασης της δραστηριότητάς του στο εξωτερικό και να τον ενδιαφέρει να επενδύσει μόνος του ή να συνεργαστεί με αντίστοιχους Κενυάτες επιχειρηματίες.
 

Ευκαιρίες υπάρχουν σε πολλούς τομείς και σε όλα τα επίπεδα επιχειρηματικότητας και επενδύσεων (μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις).

Αρκεί κάθε επιχειρηματίας ή επενδυτής να έχει κατά νου ότι το κλειδί της επιτυχίας της δραστηριοποίησής του και της βιώσιμης ανάπτυξής του στην Κένυα είναι η σοβαρή επαγγελματική προσέγγιση και ο σωστός σχεδιασμός των κινήσεών του.

Στο πλαίσιο της αποστολής, έμπειρη και αξιόπιστη ομάδα συνεργατών είναι έτοιμη να υποστηρίξει και να σταθεί αρωγός στους Έλληνες επιχειρηματίες τόσο σε επίπεδο πληροφόρησης, συμβουλών όσο και στην ανάληψη των διαδικασιών που απαιτούνται για το ξεκίνημά τους. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.