Xenia: 43 χρόνια δίπλα στον ξενοδόχο

Με τον τουρισμό να είναι η μόνη ελπίδα και να αναλαμβάνει για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, η 43η έκθεση xenia, έρχεται να σταθεί αρωγός στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και στην ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η 43η xenia θα είναι πλούσια σε εκδηλώσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες, να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις, που διαμορφώνονται στις τουριστικές υπηρεσίες. 

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του ΕΟΤ.  

Θεματικές ενότητες και πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την έκθεση:

BuildHotel, Ένας νέος τομέας της 43ης xenia, Hall 2  

Το Σαλόνι BuildHotel, θα δώσει την ευκαιρία στις επιχειρήσεις που διακινούν Υλικά, Υπηρεσίες και Τεχνολογίες Δόμησης να έλθουν σε επαφή με χιλιάδες ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχείων, τουριστικών συγκροτημάτων, μονάδων εστίασης και Ψυχαγωγίας, καθώς επίσης με τα αρχιτεκτονικά γραφεία και τις κατασκευαστικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τη σχεδίαση και κατασκευή των χώρων αυτών. 

Info2hoteliers, Hall 2 

Στην «καρδιά» της έκθεσης, ένας τόπος εξειδικευμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών για τον ξενοδόχο.

Απονομή τιμητικών διακρίσεων xenia 

Η 43η xenia, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα ανοίξει με την καθιερωμένη εκδήλωση απονομής των τιμητικών διακρίσεων xenia σε σημαντικές προσωπικότητες του Πολιτισμού, της Επιστήμης και του Τουρισμού, οι οποίες με το έργο τους συνέβαλαν στην προβολή της Ελλάδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Divani Caravel, στις 20:00.

Εγκαίνια της 43ης xenia

Την  Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011και ώρα 15:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Metropolitan Expo, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:

  • Διακήρυξη και υπογραφή Συνεργασίας μεταξύ Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) και Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), δια των προέδρων τους κ.κ. Γιώργου Τσακίρη και Άγγελου Ρούβαλη.
  • Συζήτηση με θέμα “Η Ελλάδα μετά την κρίση: ανασυνθέτοντας το εθνικό μας προϊόν”.  Στο πάνελ συμμετέχουν: Γιώργος Χατζημαρκάκης, Ευρωβουλευτής, Αλέξανδρος Κουρής, Πρόεδρος Altervision, Γιώργος Πίττας, Ξενοδόχος, Μέλος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), Συγγραφέας, Σταύρος Μπένος, Πρόεδρος σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, πρώην Υπουργός Πολιτισμού, Σπύρος Δανέλλης, Ευρωβουλευτής, Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης, Δημήτρης Τσίγκος, Πρόεδρος Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών (YES – European Confederation of Young Entrepreneurs). Τη συζήτηση συντονίζει η Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος, Βουλευτής Επικρατείας και Πρέσβειρα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού.
 The Bar Academy Show 2: Η Ελλάδα στη χρυσή εποχή του cocktail
Πανελλαδικό συνέδριο για επαγγελματίες bartenders, bar managers και ιδιοκτήτες bar, cocktail bars, hotel bars & cafes αλλά και κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρετε για την πορεία και τις νέες τάσεις στα αλκοολούχα ποτά, τα cocktails και το bartending γενικότερα. Μία μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης για τις νέες τάσεις στον χώρο, εκπαίδευσης σε νέες τεχνικές και πρακτικές μέσα από σεμινάρια.
Το “ελληνικό Bar Show”, όπως έχει χαρακτηριστεί, είναι πλούσιο σε δραστηριότητες για τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της εκδήλωσης “The Bar Academy Show 2”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 26, Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στην αίθουσα Hall 3 Metropolitan Expo.
Χenia & οίνος
Η σχολή WSPC και ο Master of Wine κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, οργανώνουν το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27, στην αίθουσα Σεμιναρίων στο περίπτερο του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού,  ένα κύκλο σεμιναρίων με στόχευση τους σημερινούς και αυριανούς επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας. Θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν και τις 6 ώρες των σεμιναρίων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων έχει ως εξής:
Σάββατο 26/11/2011
12:00-13:00 Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας, Εισηγητής: Ανδρέας Ματθίδης AIWS
14:00-15:00 Πάντρεμα Κρασιού και φαγητού, Εισηγητής: Νίκος Λουκάκης
16:00-17:00 Service Κρασιού, Εισηγητής: Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS  
Κυριακή 27/11/2011
12:00-13:00 Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας, Εισηγητής Κων/νος Λαζαράκης MW
15:00-16:00 Δημιουργία wine list, Εισηγητής Κων/νος Λαζαράκης MW
17:00-18:00 Διαχείριση κάβας, Εισηγητής, Νίκος Λουκάκης
 Διαγωνισμός
Οι επισκέπτες του περιπτέρου του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού, έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις αξιολόγησης γνώσεων (και γευστικών δοκιμών) και να κερδίσουν διανυκτερεύσεις σε οινοτουριστικούς προορισμούς.
Ο μεγάλος κεντρικός χώρος φιλοξενεί την generic προβολή του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού ανά Περιφέρεια και για πρώτη φορά ανά κατηγορία τιμής.
Επίσης υπάρχει ο χώρος info με πληροφοριακό υλικό, προβολές, καταγραφή επισκεπτών και παραλαβή ποτηριού γευστικών δοκιμών. Στον ίδιο χώρο λειτουργούν:
α) περίπτερο της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων στο οποίο θα παρέχονται πληροφορίες για τη δημιουργία μίας wine list.
β) περίπτερο του εκπαιδευτικού οργανισμού οινικής εκπαίδευσης WSPC Ltd.
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στην αίθουσα σεμιναρίων στο περίπτερο του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού, ώρα 13:00, ο Σ.Ε.Ο. σε συνεργασία με το περιοδικό ΟΙΝΟΧΟΟΣ αναδεικνύουν, φέρνουν στην επιφάνεια και δίνουν το λόγο σε ανθρώπους της εστίασης που προωθούν «καλές πρακτικές» στην προσφορά του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού σε όλη την Ελλάδα σε εστιατόρια και σε ξενοδοχεία. Στο τέλος της τελετής, θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα.
Σεμινάρια από το kariera.gr:
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων Metropolitan Expo θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικά σεμινάρια από την Kariera.
Πρόγραμμα Σεμιναρίων:
· 12.00-13.00 Εξυπηρέτηση Πελατών για Boutique Hotel, Νίκος Σουλιτζής.
· 13.00-14.00 Διαχείριση κόστους για F &B Managers, Αργύρης Νταουλιάρης.
· 14.00-15.00 On-line strategic marketing για τον τουρισμό, Γεωργία Ζούνη.
· 15.00-16.00 VIP treatment, Γιώργος Μπούμπης / Νίκος Τράντος.
Ημερίδα με θέμα: «Η εξοικονόμηση Ενέργειας στα ξενοδοχεία με ή χωρίς την χρήση Α.Π.Ε.», Οργάνωση Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας (ΕΝΕΕΠΙΘΕ).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων 2 Metropolitan Expo, ώρα 10.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Metropolitan Expo, ώρα 11.00.
2η Ημέρα Καριέρας Τουρισμού
Το kariera.gr και το JobsHoReCa.gr στα πλαίσια της έκθεσης xenia διοργανώνουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την 2η Ημέρα Καριέρας στο χώρο του Τουρισμού. Η συμμετοχή των υποψηφίων είναι δωρεάν.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την έκθεση Χenia, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση της 1ης Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo, Hall 1, ώρα 12.30
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.