Στατιστικά

Ζάκυνθος: Πάνω 6,65% οι αφίξεις – μειωμένα τα έσοδα

Τετράμηνη τουριστική περίοδος στη Ζάκυνθο και μειωμένα οικονομικά αποτελέσματα καταδεικνύουν τα τελικά στατιστικά στοιχεία του Αεροδρομίου του νησιού.

 
Βάσει των αποτελεσμάτων του αεροδρομίου της Ζακύνθου για τον μήνα Οκτώβριο 2011, ο μέσος όρος των αφίξεων παρουσιάζει μείωση 21,45%, καταδεικνύοντας τη συρρίκνωση της τουριστικής σεζόν σε 4 μήνες (Ιούνιος-Σεπτέμβριος). Η συνολική αύξηση των αφίξεων από την αρχή της τουριστικής σεζόν είναι 6,65%. 
Αναλύοντας ενδεικτικά τις αγορές του εξωτερικού για την σεζόν που μας πέρασε, η κύρια αγορά της Μεγάλης Βρετανίας παρουσιάζει μικρή αύξηση της τάξεως του 1,68%. Αν όμως συνυπολογιστούν και οι επιβάτες που ταξίδεψαν με πτήσεις της Easy Jet, σημαίνει ότι είχαμε μείωση σχετικά με τους Tour Operators. Οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία Ελβετία, Ολλανδία) παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, από 15,64% έως 37,13%. Επίσης, η Ιταλία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση, από 73,00% έως 27,49%. Από τις Ανατολικές χώρες, η Ρωσία, παρουσιάζει πολύ μεγάλη αύξηση των επισκεπτών, με ποσοστό 89,35%. 

Όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει, οι αφίξεις αποτελούν «πλασματικό» νούμερο και σε συνδυασμό με τις μειωμένες διανυκτερεύσεις/διάρκεια παραμονής και τις μειωμένες τιμές συμβολαίων και την αντίστοιχη μείωση του επιπέδου της αγοραστικής κίνησης, τότε δυστυχώς τα οικονομικά αποτελέσματα είναι αρνητικά. 

Παρά λοιπόν την συνολική αύξηση των αφίξεων 6,65%, αν λάβουμε υπόψη τη μείωση των τιμών, τη μείωση των διανυκτερεύσεων και την αντίστοιχη μείωση του επιπέδου της αγοραστικής κίνησης, τότε δυστυχώς τα οικονομικά αποτελέσματα φαίνεται να είναι μειωμένα πάνω από 10% για το 2011.

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.