Αυτεπιστασία: Εργασία με όνομα και υπογραφή ΟΑΕΔ

 

Πρόκειται για καινούργιο μέτρο καταπολέμησης της ανεργίας. Σε πρώτη ματιά ευνοούνται όλοι όσοι είναι άνεργοι και ανάλογα με το χρόνο ανεργίας τους την οικονομική -οικογενειακή τους κατάσταση και την ηλικία τους μοριοδοτούνται.

Στην ουσία αποτελεί τη νέα τάση για εύρεση εργασίας σε δικαιούχους με κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για ηλικίες από 18 έως 65 ετών.  

Μας θυμίζει τα παλαιότερα stage, που με τη σειρά τους ήρθαν για να φύγουν αργότερα, κατηγορούμενα ότι δε βοήθησαν πραγματικά όσους τα είχαν ανάγκη. Το πόσο θα βοηθήσει όλους όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη είναι δύσκολο να πει κανείς καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία ή προβλέψεις κατά πόσο θα τονώσει την απασχόληση στη χώρα μας. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα δώσει μικρές ανάσες καλύτερης ζωής σε όσους το χρειάζονται για να ξεφύγουν από την ψυχολογική και οικονομική εξόντωση της ανεργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προσληφθούν σε δήμους ως προσωπικό “για εκτέλεση έργων” με αυτεπιστασία υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, http://ait.oaed.gr/ , από τις 09 μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Χρήσιμες Συμβουλές για τη συμπλήρωση της αίτησης

Χρειάζεται να συμπληρωθούν τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου τα οποία περιλαμβάνουν εκτός από τα προσωπικά στοιχεία, ΑΦΜ, αριθμός δελτίου ταυτότητας, ΑΜΚΑ, αριθμός δελτίου ανεργίας (δεν θα πρέπει να εισάγονται οι αστερίσκοι, αλλά ο καθαρός αριθμός), ανήλικα τέκνα, αριθμός δελτίου ανεργίας συζύγου σε περίπτωση που βρίσκονται και οι δύο σύζυγοι άνεργοι και φορέας προτίμησης (δίνεται η δυνατότητα να διαλέξει κάποιος που θα προτιμούσε να εργαστεί). Για τον φορέα προτίμησης μπορεί κάποιος να επιλέξει μέχρι τρεις φορείς.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι ενδιαφερόμενοι στην επιβεβαίωση της αίτησης συμμετοχής από τον φορέα. Αφού ολοκληρωθεί η ορθή υποβολή της αίτησης, το σύστημα εμφανίζει στο πάνω μέρος της σελίδας της αίτησης (σε μαύρο χρώμα) τον αριθμό πρωτοκόλλου της, τους μήνες ανεργίας του αιτούντα και τους μήνες ανεργίας της συζύγου του (αν υπάρχουν). Η αίτηση έχει καταχωρηθεί σωστά στο σύστημα μόνον όταν εμφανιστεί στο πάνω μέρος της σελίδας ο αριθμός πρωτοκόλλου της.

 
Εάν όχι, τότε τα στοιχεία είναι ελλιπή ή δεν έχουν συμπληρωθεί σωστά. Στην περίπτωση αυτή εμφανίζονται στο πάνω μέρος της σελίδας της αίτησης σχετικά μηνύματα λάθους (με κόκκινο χρώμα) που καθοδηγούν για τις απαραίτητες διορθώσεις μέχρις ότου τα καταχωρηθέντα στοιχεία να συμπληρωθούν σωστά. 
 
 Επιπροσθέτως, το σύστημα συνεχίζει με το να συγκρίνει τα πεδία «ΑΦΜ» και «Αρ. Δελτίου Ανεργίας» της αίτησης με τα αντίστοιχα πεδία που είχαν δηλωθεί από τον άνεργο κατά την αρχική του εγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Αν η σύγκριση αυτή είναι ανεπιτυχής, εμφανίζεται στο πάνω μέρος της σελίδας της αίτησης μήνυμα λάθους (σε μαύρο χρώμα). Στην περίπτωση αυτή, ο άνεργος πρέπει να προσέλθει μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (29-02-2012) στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) προκειμένου να διορθώσει/ταυτοποιήσει τα στοιχεία αυτά, ώστε κατόπιν να ολοκληρώσει την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης συμμετοχής του.
 
 Ειδικότητες
 
Οι ειδικότητες που υπάρχουν είναι: 
 
  • Ηλεκτρολόγος
  • Οδηγός
  • Τεχνίτης Οικοδόμος
  • Τεχνίτης Ελαιοχρωματιστής 
  • Τεχνίτης Σιδεράς
  • Υδραυλικός
  • Χειριστής Μηχανημάτων
  • Εργάτης/τρια Γενικών Καθηκόντων  
Σε περίπτωση που ο άνεργος έχει ξεχάσει να συμπληρώσει κάτι στην αίτησή του, προβλέπεται η διόρθωση ή η τροποποίηση των αιτήσεων και η συμπλήρωση των ελλειπόντων στοιχείων. Αυτό πραγματοποιείται με την συμπλήρωση νέας αίτησης σε αντικατάσταση των προηγούμενων οι οποίες ακυρώνονται μέχρι τη λήξη υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, μέχρι δηλαδή 29/2/2012.
 
Για όποιον χρειαστεί επιπλέον βοήθεια για θέματα που αφορούν την αίτηση ή ακόμα της πρόσκλησης υπάρχει τμήμα του ΟΑΕΔ που από 08:00 έως 14:00 καθημερινά στα τηλέφωνα 2109989002 και 210998904 και για τεχνικά θέματα τις ίδιες ακριβώς ώρες στα τηλέφωνα 2109989014 και 2109989067. 
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.