Α.Ανδρεάδης: Διατήρηση μισθών & αναθέωρηση των συμβάσεων ΄”ρετιρέ”

Τη διατήρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αναθέωρηση των συμβάσεων “ρετιρέ”, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Ανδρεάδης ερωτηθείς αν στις διαβουλεύσεις με τη ΓΣΕΕ θα θέσει θέμα μείωσης των μισθών 20-40%, δήλωσε:”Κοιτάξτε, η θέση του ΣΕΤΕ είναι ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, ο κατώτατος μισθός και οι δεκατέσσερις μισθοί είναι θέματα τα οποία πρέπει να διατηρηθούν. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δούμε ξανά το θέμα του μη μισθολογικού κόστους, κάποιες συμβάσεις τοπικές και κλαδικές, οι οποίες είναι συμβάσεις «ρετιρέ», που είναι έως 20%, 40% και 50% πάνω από την κατώτατη αμοιβή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής, και μια ελαστικοποίηση και ευελιξία στην εργασία ώστε να μπορέσει ο τουρισμός να απασχολήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους.”

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, εχθές, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέφερε ότι “ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε συνολικά για τα θέματα του τουρισμού. Για τη συνέχεια, έχουμε μια σειρά συναντήσεων τόσο με τον Υπουργό Οικονομικών, όσο και με άλλους συναρμόδιους για τον τουρισμό υπουργούς, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.