Βραζιλία & Καναδάς: Νέες τουριστικές αγορές με προοπτικές

Οι προοπτικές για δύο νέες τουριστικές αγορές, της Βραζιλίας και του Καναδά, παρουσιάστηκαν από τους προέδρους των αντίστοιχων επιμελητηρίων στην Ελλάδα στο Φόρουμ Επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα,
σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του EOT στο πλαίσιο και με την υποστήριξη της έκθεσης HO.RE.CA.

Στην εκδήλωση αναφέρθηκαν επίσης τα κυριότερα προβλήματα και οι τρόποι προσέλκυσης Κινέζων τουριστών ενώ παρουσιάστηκαν τρόποι συνέργειας με τις γειτονικές χώρες, Ιταλία και Τουρκία, καθώς όπως τονίστηκε είναι ο καλύτερος τρόπος για τη προσέλκυση νέων μακρινών για τη χώρα μας αγορών.

Βραζιλιάνοι: 9,5 εκ δυνητικοί επισκέπτες χωρίς ανάγκη για βίζα

Περίπου 9,5 εκ. Βραζιλιάνοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κίμωνας Πάτκας, πρόεδρος Ελληνοβραζιλιανού Επιμελητηρίου, ο οποίος τόνισε ότι δεν απαιτείται βίζα για την είσοδό τους στη χώρα μας.

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν τρία προφίλ τουριστών:

  • Όσοι βρίσκονται σε υψηλό εισοδηματικό και κοινωνικό επίπεδο (αντιπροσωπεύει το 5%), οι οποίοι απαιτούν υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας. 
  • Όσοι αναζητούν την πολυτέλεια στις τουριστικές υπηρεσίες και αντιπροσωπεύουν το 15%.
  • Όσοι ταξιδεύουν για αναψυχή, που είναι και η πλειονότητα (αντιπροσωπεύουν το 80%) και αναζητούν άνεση, καθαριότητα, ευκολία στη μετακίνηση.
Οι Βραζιλιάνοι έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν δύο φορές το χρόνο, Ιούλιο που είναι ο χειμώνας τους και Φεβρουάριο που είναι το καλοκαίρι τους για συνολικά 60 ημέρες, με μέσο όρο κάθε ταξιδιού τις 15 ημέρες.
Τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα:
  • Αθλητικός τουρισμός
  • Τουρισμός πόλεως
  • Οι δραστηριότητες στη φύση, από ήπια έως εξαιρετικής επικινδυνότητας εμπειρία.
  • Νεανικός τουρισμός
  • Ιατρικός Τουρισμός και Τουρισμός Ευεξίας
Είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν παραπάνω χρήματα προκειμένου να ανακαλύψουν έναν υπερατλαντικό προορισμό.

Συνήθως στο 1ο τους ταξίδι στην Ευρώπη συνδυάζουν Πορτογαλία, Γαλλία ή Ιταλία. Στο 2ο ταξίδι τους συνδυάζουν Ισραήλ, Τουρκία και κάποια άλλη Μεσογειακή χώρα.

Το πρόβλημα, ωστόσο, που λειτουργεί αποτρεπτικά για τη χώρα μας είναι το γεγονός ότι επικρατεί φόβος, ανασφάλεια σε σχέση με την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Τέλος, ο κ. Πάκτας δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και Ιταλίας για την προσέλκυση Βραζιλιάνων τουριστών είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Καναδοί: Δυνατότητες προσέλκυσης φοιτητών για μελέτη επιστημονικών πεδίων
Μεγάλες προοπτικές και δυνατότητες υπάρχουν στην προσέλκυση Καναδών φοιτητών που επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα για να λάβουν μέρος σε ανασκαφές, να μελετήσουν αρχαιότητες και λοιπά επιστημονικά πεδία, όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ.Κωνσταντίνος Κατσιγιάννης, πρόεδρος ΕλληνοΚαναδικού Επιμελητηρίου.
Ενέργειες για την προσέλκυση τέτοιων ομάδων επισκεπτών στη χώρα μας γίνονται από το Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα αλλά όπως ανάφερε ο πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικού Επιμελητηρίου, είναι περιορισμένες σε σχέση με τις δυνατότητες που υπάρχουν.
Αν και, όπως αναφέρθηκε, οι Καναδοί γνωρίζουν και αγαπούν την Ελλάδα, υπάρχουν αρκετές δυσκολίες στην προσέλκυσή τους και το μόνο ρεύμα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι από Ελληνο-Καναδούς και μέλη των οικογενειών τους που επισκέπτονται τον τόπο καταγωγής τους.
Οι κύριες δυσκολίες στην προσέλκυση τουριστών από τον Καναδά είναι: 
  • Δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση εκτός από το καλοκαίρι που υπάρχουν δύο
  • Θέματα ασφάλειας για την Ελλάδα καθώς μπορεί ο Καναδάς να μην έχει εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία υπάρχει η σύσταση να προσέχουν ιδιαίτερα τα ταξίδια τους στη χώρα μας
Ωστόσο, αν θέλουμε να προσελκύσουμε Καναδούς θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τους ΒορειοΑμερικάνους γενικότερα.
Αυτό σημαίνει ότι ο Καναδός είναι απαιτητικός πελάτης. Αναζητά τις αρχαιότητες, τον ήλιο και τη θάλασσα καθώς και τη ζωή στα νησιά.
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.