Β.Σκριάμπιν: Επενδυτικό ενδιαφέρον Ρώσων για Ελλάδα

Το ενδιαφέρον για επενδύσεις των Ρώσων στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ο κ. Βαντίμ Σκριάμπιν, Εκτελεστικός Γραμματέας της Επιτροπής Εμπορικών & Οικονομικών Σχέσεων με την Ελλάδα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας, μιλώντας στο 2ο Ελληνο-Ρωσικό Συνέδριο Επενδύσεων στην Ερέτρια της Εύβοιας.

Ο κ. Σκριάμπιν μίλησε επίσης για τις δυνατότητες εξαγωγών στη Ρωσία και προώθησης του Ελληνικού τουρισμού σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Ομάδες εργασίας για τις επενδύσεις στην Ελλάδα
 

Βαντίμ Σκριάμπιν,
Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Μόσχας

Ο κ. Σκριάμπιν στην ομιλία του πρότεινε τη δημιουργία ομάδων εργασίας, οι οποίες θα εξετάσουν τους τρόπους υλοποίησης και ευόδωσης επενδυτικών έργων από Ρώσους στην Ελλάδα καθώς επίσης και τη στήριξη των εξαγωγών των Ελληνικών προϊόντων προς τη Ρωσία.

Παράλληλα, πρότεινε τη διοργάνωση σεμιναρίων με θέμα την ενημέρωση των Ρώσων για το νομοθετικό – φορολογικό πλαίσιο στην Ελλάδα και αντίστοιχα την ενημέρωση των Ελλήνων για το πλαίσιο της Ρωσίας.

Roadshow προώθησης του Ελληνικού τουρισμού

Το στέλεχος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μόσχας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην προώθηση του τουρισμού μέσω της διοργάνωσης Roadshow σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, όπου θα προωθούνται παράλληλα τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα, το real estate και οι επενδύσεις.

Κυρίως όσον αφορά στα αγροτικά προϊόντα, ο κ. Σκριάμπιν, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στη Ρωσία και εκτιμούνται για την εξαιρετική ποιότητά τους, ωστόσο, είναι δύσκολο να προωθηθούν εκτός αν χρησιμοποιηθεί ένα κοινό brand name.

Ένα brand name – πολλοί παραγωγοί

Τη συνένωση των Ελλήνων παραγωγών ανά κλάδο κάτω από ένα brand name πρότεινε ο κ.Σκριάμπιν για την ευκολότερη προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε επίσης τη δημιουργία μίας επιτροπής που θα ελέγχει τη ροή των Ελληνικών προϊόντων προς τη Ρωσία. Όπως εξήγησε, στην ομιλία του, το έργο της επιτροπής αυτής δεν θα είναι ο έλεγχος, ο οποίος ούτως ει άλλως είναι δουλειά των τελωνείων της χώρας.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.