ΓΕΠΟΕΤ: Ας μην ψάχνουμε μετά ποιος κατέβασε τα ρολά στον ελληνικό τουρισμό.

Άναυδοι έχουν μείνει οι επαγγελματίες του τουρισμού με την αρνητική στάση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α) για την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ).

Η Π.Ε.Υ.Φ.Α σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Πέτρο Αλιβιζάτο, αρνήθηκε να δεχθεί το νέο προσωρινό ωράριο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων δηλώνοντας ότι «…το υφιστάμενο καθεστώς λειτουργίας είναι το ενδεδειγμένο».

Όπως δηλώνει η ΓΕΠΟΕΤ, η απάντηση αυτή είναι “εκτός πραγματικότητας”  και ότι το ζήτημα της τροποποίησης του ωραρίου είναι καθολικό αίτημα των επιχειρηματικών φορέων του τουρισμού και έπρεπε ήδη να έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 15 Μαρτίου 2012, ώστε να παραμείνουν τα μουσεία ανοικτά έως τις 18:00. 

“Φτάνει πια η αδιαλλαξία του υπέρμετρου συνδικαλισμού που έφτασε την χώρα σε αυτήν την κατάσταση.” τονίζει η ΓΕΠΟΕΤ και συνεχίζει: “Το σημερινό ωράριο είναι ενδεδειγμένο μόνο για τους φύλακες και όχι για τους τουρίστες που ερχόμενοι σε μια κατεξοχήν τουριστική χώρα περιμένουν τα μουσεία να είναι ανοικτά ώστε να μπορέσουν να τα επισκεφθούν (τί πιο φυσιολογικό!) και όχι να κλείνουν από τις 15:00 το μεσημέρι καταστρέφοντας τελείως τα τουριστικά προγράμματα. Αυτή είναι η χειρότερη δυσφήμιση. Ας μην ψάχνουμε μετά ποιος κατέβασε τα ρολά στον ελληνικό τουρισμό.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.