Γιατί ο Αμερικανός είναι ο ιδανικός τουρίστας

us-tourists-profile-infographic-part

Οι υψηλές του ταξιδιωτικές δαπάνες, δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό του που καθιστούν τον Αμερικανό ιδανικό τουρίστα.

Έχει δίψα για μάθηση,όπως αναφέρει στο Tourism Press, ο κ. Μιχαήλ Αργύρης,διευθύνων σύμβουλος και CEO της CONCEPTOURS. «Θέλει να μαθαίνει νέα πράγματα και να ζει από κοντά τους διάφορους πολιτισμούς».

Αναζητά τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και όταν μένει ικανοποιημένος μετατρέπεται σε αφοσιωμένο και επαναλαμβανόμενο πελάτη.

«Ο Αμερικανός τουρίστας είναι ευχάριστος άνθρωπος.», τονίζει ο κ. Αργύρης, «Θα σε ευχαριστήσει με ειλικρίνεια για την επιπλέον υπηρεσία που θα του παρέχεις και θα σε ευγνωμονεί για όλη του τη ζωή.»

Το 2016 ταξίδεψαν εκτός Αμερικής, περίπου 32 εκατομμύρια τουρίστες, με τα ποσοστά των γυναικών να είναι ίσα με αυτά των αντρών. Κατά μέσο όρο η ηλικία των ανδρών ταξιδιωτών είναι 45 χρονών ενώ των γυναικών 43,5 ετών. Το ετήσιο εισόδημά τους κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 125 χιλιάδες δολάρια, ενώ για τους ταξιδιώτες επαγγελματικού τουρισμού ο μέσος όρος είναι στα 153.000 δολάρια.

Όσον αφορά τον επαγγελματικό τουρισμό από ΗΠΑ, όπως μας ανέφερε ο κ. Αργύρης, οι εταιρείες που διοργανώνουν τις εταιρικές τους συναντήσεις, τα incentives και τα συνέδρια στην Ελλάδα, είναι κάπως συγκρατημένοι όσον αφορά τον προϋπολογισμό τους. Αυτό οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς παράγοντες αλλά και στον τρόπο που πλέον μοιράζουν τα διαθέσιμα χρήματα στις εκδηλώσεις αυτές. Κυρίως, όσον αφορά τα incentives, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση, πλέον στην απόδοση της επένδυσης (return on investment) και σκοπός τους είναι να διοργανώσουν εκδηλώσεις που θα έχουν παραγωγικό αποτέλεσμα, όπως η ανάπτυξη δεσμών, η αξιολόγηση των στελεχών, κ.ο.κ, ενώ παλαιότερα γινόταν περισσότερο για τη διασκέδασή τους.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των Αμερικανών τουριστών

Οι Αμερικανοί είναι, ως επί τω πλείστον, μοναχικοί ταξιδιώτες, που αναζητούν μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες και να ανακαλύπτουν νέους προορισμούς. 

Την ίδια στιγμή αναζητούν περισσότερο χρόνο με δικούς τους ανθρώπους και αγαπημένα τους πρόσωπα και ταξιδεύουν για να τα συναντήσουν. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που η Ευρώπη αποτελεί τον πρώτο προορισμό των Αμερικανών τουριστών.

Ένα από τα ενδιαφέροντά τους είναι και η Γαστρονομία. Τους αρέσει να δοκιμάζουν πιάτα από την τοπική κουζίνα κάθε περιοχής που επισκέπτονται καθώς και πιο εκλεπτυσμένα εδέσματα. 

Όπως κι αν έχει ο σημαντικότερος λόγος που ταξιδεύει ο Αμερικανός τουρίστας είναι για αναψυχή και δαπανά περί τα $1.800 κατά μέσο όρο για τα ταξίδια του.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.