Uncategorized Θέμα

Γιατί ο Αμερικανός είναι ο ιδανικός τουρίστας

us-tourists-profile-infographic-part

Οι υψηλές του ταξιδιωτικές δαπάνες, δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό του που καθιστούν τον Αμερικανό ιδανικό τουρίστα.

Έχει δίψα για μάθηση,όπως αναφέρει στο Tourism Press, ο κ. Μιχαήλ Αργύρης,διευθύνων σύμβουλος και CEO της CONCEPTOURS. «Θέλει να μαθαίνει νέα πράγματα και να ζει από κοντά τους διάφορους πολιτισμούς».

Αναζητά τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και όταν μένει ικανοποιημένος μετατρέπεται σε αφοσιωμένο και επαναλαμβανόμενο πελάτη.

«Ο Αμερικανός τουρίστας είναι ευχάριστος άνθρωπος.», τονίζει ο κ. Αργύρης, «Θα σε ευχαριστήσει με ειλικρίνεια για την επιπλέον υπηρεσία που θα του παρέχεις και θα σε ευγνωμονεί για όλη του τη ζωή.»

Το 2016 ταξίδεψαν εκτός Αμερικής, περίπου 32 εκατομμύρια τουρίστες, με τα ποσοστά των γυναικών να είναι ίσα με αυτά των αντρών. Κατά μέσο όρο η ηλικία των ανδρών ταξιδιωτών είναι 45 χρονών ενώ των γυναικών 43,5 ετών. Το ετήσιο εισόδημά τους κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 125 χιλιάδες δολάρια, ενώ για τους ταξιδιώτες επαγγελματικού τουρισμού ο μέσος όρος είναι στα 153.000 δολάρια.

Όσον αφορά τον επαγγελματικό τουρισμό από ΗΠΑ, όπως μας ανέφερε ο κ. Αργύρης, οι εταιρείες που διοργανώνουν τις εταιρικές τους συναντήσεις, τα incentives και τα συνέδρια στην Ελλάδα, είναι κάπως συγκρατημένοι όσον αφορά τον προϋπολογισμό τους. Αυτό οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς παράγοντες αλλά και στον τρόπο που πλέον μοιράζουν τα διαθέσιμα χρήματα στις εκδηλώσεις αυτές. Κυρίως, όσον αφορά τα incentives, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση, πλέον στην απόδοση της επένδυσης (return on investment) και σκοπός τους είναι να διοργανώσουν εκδηλώσεις που θα έχουν παραγωγικό αποτέλεσμα, όπως η ανάπτυξη δεσμών, η αξιολόγηση των στελεχών, κ.ο.κ, ενώ παλαιότερα γινόταν περισσότερο για τη διασκέδασή τους.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των Αμερικανών τουριστών

Οι Αμερικανοί είναι, ως επί τω πλείστον, μοναχικοί ταξιδιώτες, που αναζητούν μοναδικές αυθεντικές εμπειρίες και να ανακαλύπτουν νέους προορισμούς. 

Την ίδια στιγμή αναζητούν περισσότερο χρόνο με δικούς τους ανθρώπους και αγαπημένα τους πρόσωπα και ταξιδεύουν για να τα συναντήσουν. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που η Ευρώπη αποτελεί τον πρώτο προορισμό των Αμερικανών τουριστών.

Ένα από τα ενδιαφέροντά τους είναι και η Γαστρονομία. Τους αρέσει να δοκιμάζουν πιάτα από την τοπική κουζίνα κάθε περιοχής που επισκέπτονται καθώς και πιο εκλεπτυσμένα εδέσματα. 

Όπως κι αν έχει ο σημαντικότερος λόγος που ταξιδεύει ο Αμερικανός τουρίστας είναι για αναψυχή και δαπανά περί τα $1.800 κατά μέσο όρο για τα ταξίδια του.

 

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για να διαβάσετε τη συνέχεια:

 

Αμερικανοί τουρίστες: Γιατί δεν ήρθαν 1 εκ. επισκέπτες στην Ελλάδα το 2016

Οι Αμερικανοί τουρίστες που ήρθαν στη χώρα μας το 2016 δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις 800 χιλιάδες αφίξεις του 2015, παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις για «εκτίναξη της ζήτησης» από τις ΗΠΑ.


 

Αμερικανοί Τουρίστες: Πώς θα μετατρέψουμε το ενδιαφέρον τους σε επίσκεψη τα επόμενα χρόνια

Σωστή προβολή- διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό – συνέργειες. Αυτό είναι το τρίπτυχο των προτάσεων για τη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον τουρισμό από τις ΗΠΑ και την προσέλκυση περισσότερων Αμερικανών τουριστών.


 

Πώς θα κινηθεί η Αμερικανική αγορά στην Ελλάδα το 2017

Η εξέλιξη των θεμάτων που προβληματίζουν τους Αμερικανούς στο εσωτερικό της χώρας, κυρίως όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος, θα καθορίσει το μέγεθος των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ.

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.