Ειδήσεις

Θεοχάρης – Κόνσολας αναλαμβάνουν τα ηνία της πολιτικής ηγεσίας του τουρισμού

theocharis-konsolas-nea-touristiki-igesia-2019

Νέος υπουργός τουρισμού αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Χάρης Θεοχάρης ενώ στη θέση του Υφυπουργού Τουρισμού τοποθετείται ο κ. Μάνος Κόνσολας.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, 9 Ιουλίου 2019.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία τον Δεκέμβριο του 2018 και αναδείχθηκε βουλευτής του κόμματος στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Υπήρξε, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων από το 2011 – 2012,  Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων από το 2013 – 2014, βουλευτής Β’ Αθηνών με το Ποτάμι από το 2015 – 2016, οπόταν και ανεξαρτητοποιήθηκε και έγινε εκπρόσωπος των ανεξάρτητων βουλευτών στη Διάσκεψη των Προέδρων.  Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) – 1993) από το Imperial college of Science Technology and Medicine του Λονδίνου. Κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρείες καινοτομίας (start-up).

Ο κ. Μάνος Κόνσολας, είναι Βουλευτής Δωδεκανήσου και τα προηγούμενα χρόνια διετέλεσε Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στην Κάρπαθο και είναι παντρεμένος με την Άννα-Μαρία Πάχου και έχει ένα γιο, το Νικία. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και διαθέτει πλούσιο διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορα Ινστιτούτα και κρατικά ιδρύματα καθώς και σε διοικητικά συμβούλια δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, εξελέγη Βουλευτής Δωδεκανήσου και στις εκλογές που ακολούθησαν, στις 17 Ιουνίου, επανεξελέγη. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής Δωδεκανήσου. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην Ειδική Μόνιμη επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, στην Ειδική Μόνιμη επιτροπή Οδικής Ασφάλειας και στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Μ.Κόνσολας: «Στόχος μου να παράξω ουσιαστικό, ορατό και μετρήσιμο έργο στο Υπουργείο Τουρισμού».

Μετά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Κόνσολας δήλωσε: « Ο νέος Πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μου έκανε την μεγάλη τιμή να με συμπεριλάβει στο κυβερνητικό σχήμα. Είναι μια τιμή που έχει αντανάκλαση στο νησιωτικό χώρο, τον οποίο εκπροσωπώ στο Κοινοβούλιο. Αισθάνομαι απόλυτα το βάρος των ευθυνών που αναλαμβάνω. Για μένα ο τουρισμός αποτελεί έναν τομέα στον οποίο αφιέρωσα ένα μεγάλο μέρος της πολιτικής μου δραστηριότητας, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση των προγραμματικών μας θέσεων. Στόχος μου είναι να παράξω ουσιαστικό, ορατό και μετρήσιμο έργο. Να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και να ανταποκριθώ στις μεγάλες και υψηλές προσδοκίες των πολιτών και των ανθρώπων του τουρισμού». 

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.