«Νέοι κύκλοι σπουδών, νέες ειδικότητες, νέα προγράμματα σπουδών και αναβάθμιση για τις ΑΣΤΕ»

fotoedu1_copy

Σειρά επαφών για τα ζητήματα της τουριστικής εκπαίδευσης και ενόψει της κατάθεσης του σχετικού νομοσχεδίου είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα, o κ. Μάνος Κόνσολας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ανάβυσσο, το Ι.Ε.Κ. Τουρισμού στη Ρόδο, καθώς και τις εγκαταστάσεις του BCA College. Στο πλαίσιο των συναντήσεων συζήτησε με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και με τους σπουδαστές και σπουδάστριες για τα ζητήματα που αφορούν στην τουριστική εκπαίδευση.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, τόνισε ότι το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Τουρισμού στοχεύει στην ανατροπή του σημερινού μοντέλου και επιδιώκει την ουσιαστική αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.

Ο κ. Κόνσολας έκανε λόγο για νέους κύκλους σπουδών, με νέες ειδικότητες και προγράμματα σπουδών, αλλά και στην ανάγκη σύνδεσης της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, τονίζει:

«Η Σχολή Τουριστικών Σπουδών στην Ανάβυσσο θα μπορούσε να φιλοξενήσει και την έδρα των Ανώτατων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων στη χώρα, παράλληλα με τις ΑΣΤΕ που λειτουργούν ήδη στη Ρόδο και στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

Υπάρχει, επίσης, ανάγκη αποκατάστασης και αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Ανάβυσσο, καθώς και όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου Τουρισμού, στα οποία εδρεύουν δομές τουριστικής εκπαίδευσης.

Δημόσια και μη κρατική εκπαίδευση μπορούν να συμβαδίσουν, ακολουθώντας καλές πρακτικές σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Πρέπει να στοχεύσουμε στην ανταγωνιστικότητα και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.