Νέος πρόεδρος στο ΕλληνοΓερμανικό Επιμελητήριο ο Κων/νος Μαραγκός

k_marangos_07_2019web

Πρόεδρος της νέας διοίκησης του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, η οποία αναδείχθηκε από τη Τακτική Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου, εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Μαραγκός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SKAMA Ε. ΣΚΑΖΙΚΗΣ – Λ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ Α.Ε.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου συγκροτήθηκε σε σώμα τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, με τον κ. Δημήτριο Γκατσώνη (HOCHTIEF Solutions) να εκλέγεται Α’ Αντιπρόεδρος, ενώ Β’ Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Βασίλειος Γούναρης (BASF Hellas). Ο κ. Στέφανος Τζιρίτης (ISOMAT) διατήρησε τη θέση του Γ’ Αντιπροέδρου. Ταμίας εξελέγη η κα Θεοδώρα Βέατρις Αντωνίου (Antopack), 

Στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου μετέχουν ως μέλη ο κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης (Boehringer Ingelheim Hellas), ο κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης (Lidl Hellas), ο κ. Ιωάννης Κάπρας (Robert Bosch), ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης (Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο), ο Δρ. Πάνος Κορωνάκης-Rohlf (Paul Hartmann Hellas), η κα Φιλίππα Μιχάλη (Allianz Hellas), ο Δρ. Τόμας Μπρίνκμαν (GAEA Products), ο κ. Γιώργος Πατεράκης (MCI Consulting), η κα Μπρίττα Σιαμαντά (ΟΤΕ), ο κ. Ανδρέας Σπυρίδης (iTrust Digital Strategy), ο κ. Αθανάσιος Συριανός (ΕΖΑ) και ο κ. Μάνφρεντ Χορν (Walken Limited).

Ο κ. Μαραγκός, μετά την εκλογή του ως Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε ότι «η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου, θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της κάθε προσπάθεια της χώρας, που στόχο θα έχει την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση νέων ξένων επενδύσεων, την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την αύξηση των θέσεων εργασίας. Πρόκειται για πρωτοβουλίες, που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας, για στοχεύσεις στις οποίες θα επιμείνει το Επιμελητήριο, δίνοντας τη δική του μάχη για μια ισχυρότερη επιχειρηματική κοινότητα, με κύρια στοιχεία προσδιορισμού της την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα», πρόσθεσε ο κ. Μαραγκός.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, με αφορμή τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι «τα μέλη του ΔΣ θα επιμείνουν στη στρατηγική απόφαση το Επιμελητήριο να συνεχίσει να λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας προς την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, την Γερμανία και ως πύλη εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις που επενδύουν στην καινοτομία και τη διαφοροποίηση και παράλληλα θα αναβαθμίσει περαιτέρω το θεσμό της Διττής Εκπαίδευσης, διευρύνοντας τις ευκαιρίες απασχόλησης για νέους που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας έχοντας εξασφαλίσει επαγγελματική εμπειρία στα πρότυπα της γερμανικής εκπαίδευσης».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.