Μελέτες - Έρευνες

Οι καλύτεροι προορισμοί για μια διεθνή καριέρα το 2017

stockvault-skyscraper-web

Πηγή φωτογραφίας: stockvault.net


Έρευνα της HSBC “Expat Explorer” αποκαλύπτει ότι η Ευρώπη είναι η καλύτερη γεωγραφική περιοχή για καριέρα στο εξωτερικό.

Η Ευρώπη κατατάσσεται ως ο καλύτερος προορισμός για όσους επιθυμούν να εξελίξουν την καριέρα τους στο εξωτερικό και να επωφεληθούν από τις ευνοϊκές εργασιακές συνθήκες. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας Expat Explorer της HSBC, η Ελβετία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεταξύ των κορυφαίων 10 χωρών για μια επιτυχημένη καριέρα εκτός συνόρων.

Η  έρευνα  αποκαλύπτει ότι ενώ τα εισοδήματα και οι παροχές στην Ευρώπη βρίσκονται κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (με εξαίρεση την Ελβετία), η γεωγραφική περιοχή προσφέρει ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο την καθιστά εξαιρετικά δημοφιλή.

Η πλειονότητα των στελεχών στην Ευρώπη (52%) πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκή κουλτούρα εργασίας είναι καλύτερη σε σχέση με τη χώρα καταγωγής τους, ειδικά στη Σουηδία όπου το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 71%.

Ενώ οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί τα πηγαίνουν καλά στην κατάταξη των κορυφαίων χωρών για στελέχη που κάνουν διεθνή καριέρα, υπάρχουν χώρες που μπορούν να ανταποκριθούν σε διαφορετικές κατηγορίες φιλοδοξιών. Τα στελέχη που αναζητούν το καλύτερο «πακέτο» αμοιβών και παροχών θα πρέπει να σκεφτούν τη Μέση Ανατολή, όπου το 91% των ερωτώμενων λαμβάνουν τουλάχιστον μια παροχή ως μέρος του συμβολαίου τους, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο που φτάνει το 67%. 

Οι καλύτερες χώρες για καριέρα στο εξωτερικό είναι με σειρά κατάταξης:

1. Ελβετία

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ελβετία κατατάσσεται ως ο καλύτερος προορισμός συνολικά για καριέρα στο εξωτερικό. Η χώρα συνδυάζει τις καλύτερες προοπτικές οικονομικά με ικανοποιητική ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και εξαιρετική εργασιακή κουλτούρα.

Το μέσο ετήσιο εισόδημα για ένα στέλεχος που κάνει διεθνή καριέρα στην Ελβετία είναι τα 188.275 δολάρια ΗΠΑ, ποσό σχεδόν διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (97.419 δολάρια).

Επιπλέον, το 69% των στελεχών στην Ελβετία βλέπουν βελτίωση στην ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και το 61% ισχυρίζονται ότι η εργασιακή κουλτούρα είναι καλύτερη απ’ ότι στην πατρίδα τους.

2. Γερμανία

Η Γερμανία είναι ο καλύτερος προορισμός για όσους έχουν τις παρακάτω προτεραιότητες: 1.Απόκτηση νέων δεξιοτήτων / 2. Εργασιακή ασφάλεια / 3. Εξέλιξη καριέρας. Παρέχει πληθώρα ευκαιριών για τα στελέχη να αναπτύξουν την καριέρα τους. Ο μέσος ετήσιος μισθός για στελέχη είναι 97.693 δολάρια.

3. Σουηδία

Η Σουηδία παρέχει ένα χαλαρό και ταυτόχρονα επαγγελματικό περιβάλλον για να εργαστεί κάποιος. Το 79% των ερωτώμενων δήλωσαν ότι παρέχει καλή ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και το 55% την κατέταξε υψηλά όσον αφορά την απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Ο  μέσος ετήσιος μισθός για στελέχη  είναι 84.802 δολάρια.  

4. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το 56% των ερωτώμενων που έχουν μετακινηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) λαμβάνουν κάποιο επίδομα διαμονής και το 75% παροχές υγείας. Ο μέσος ετήσιος μισθός για τα στελέχη που κάνουν καριέρα στη χώρα είναι 112.820 δολάρια.

5. Νορβηγία

Η Νορβηγία κατατάσσεται για πρώτη φορά στη λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής στη Νορβηγία καθώς και η εργασιακή κουλτούρα είναι καλύτερες σε σχέση με τη χώρα τους (87% και 69% αντίστοιχα) . 

Οι ερωτώμενοι στη Νορβηγία έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να δουν βελτίωση στον τομέα της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής σε σύγκριση με όλες τις χώρες που εξέτασε η έρευνα.

Η Νορβηγία είναι ο καλύτερος προορισμός όσους έχουν τις παρακάτω προτεραιότητες: 1.Ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής / 2. Κουλτούρα εργασίας / 3.Ικανοποιητική εργασία

Ο  μέσος ετήσιος μισθός για στελέχη είναι 97.486 δολάρια.

6. Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη μαζί με το Χονγκ Κόνγκ υπερτερούν όσον αφορά την εξέλιξη της καριέρας. Το 62% των στελεχών στη Σιγκαπούρη συμφωνούν ότι είναι ένα μέρος που μπορούν να αναπτύξουν την καριέρα τους σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο που φτάνει το 43%.

Πάντως, αυτό μπορεί να έχει κάποιο κόστος, καθώς το 30% των ερωτώμενων στη Σιγκαπούρη βλέπουν επιδείνωση της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής από τη μετακόμισή τους στη χώρα.

Ο  μέσος ετήσιος μισθός για στελέχη είναι 138.641 δολάρια.

7. Αυστρία

Η Αυστρία επίσης κατατάσσεται υψηλότερα στη λίστα εξαιτίας των ευνοϊκών εργασιακών συνθηκών που επικρατούν. Οι ερωτώμενοι θεωρούν ότι η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής (71% ) και η εργασιακή κουλτούρα (62%) είναι καλύτερες σε σχέση με τη χώρα τους. 

Ο μέοος ετήσιος μισθός για στελέχη στην Αυστρία είναι 85.288 δολάρια.

8. Χονγκ Κόνγκ

Το Χόνγκ Κόνγκ είναι επίσης μία χώρα με εξαιρετική εξέλιξη της καριέρας. Το 68% των στελεχών συμφωνεί ότι είναι ένα μέρος που μπορούν να αναπτύξουν την καριέρα τους σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο που φτάνει το 43%.

Ωστόσο, το 50% των στελεχών στο Χονγκ Κονγκ βλέπει επιδείνωση της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής από τη μετακόμισή τους στη χώρα.

Το Χονγκ Κονγκ είναι ο καλύτερος προορισμός για όσους έχουν τις παρακάτω προτεραιότητες: 1. Εξέλιξη καριέρας / 2. Προοπτικές σχετικά με το εισόδημα / 3. Παροχές

Ο μέοος ετήσιος μισθός για στελέχη είναι 169.756 δολάρια.

9. Ηνωμένο Βασίλειο

Το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) κατατάσσεται επίσης για πρώτη φορά στη λίστα των 10 κορυφαίων προορισμών. Ανέβηκε, μάλιστα, εννέα θέσεις (κατατασσόταν 18ο το 2015), με τα στελέχη που κάνουν διεθνή καριέρα στη συγκεκριμένη χώρα να θεωρούν ότι εκεί μπορούν να αναπτύξουν περισσότερες νέες δεξιότητες σε σύγκριση με τη χώρα τους (64%) και να εξελίξουν περαιτέρω την καριέρα τους (62%).

Ο μέοος ετήσιος μισθός για στελέχη είναι 82.227 δολάρια.

10. Μπαχρέιν

Στο Μπαχρέιν το 65% των εκπατρισμένων στελεχών λαμβάνουν ένα ετήσιο ποσό προκειμένου να πραγματοποιούν ταξίδια στην πατρίδα τους.

Ο μέοος ετήσιος μισθός για στελέχη είναι 98.622 δολάρια.


Η έρευνα Expat Explorer πραγματοποιήθηκε από το YouGov για λογαριασμό της HSBC. Είναι η μεγαλύτερη και μια από τις παλαιότερες παγκόσμιες έρευνες για επαγγελματίες που κάνουν καριέρα στο εξωτερικό, όπου οι ερωτώμενοι μοιράζονται τις απόψεις τους σχετικά με διαφορετικές παραμέτρους της ζωής στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων της καριέρας, των οικονομικών, της εμπειρίας και της οικογενειακής ζωής.

Παναγιώτα Σουρτζή
Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.