Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια για τη 15η HORECA

ok_horeca_1

Δυναμικό παρών έδωσαν για 15η συνεχόμενη χρονιά οι εκπρόσωποι του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και των κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της HORECA και επισκέφθηκαν την έκθεση.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Υπουργός Τουρισμού κύριος Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος, δεν παρέλειψε να προβεί σε εγκωμιαστικά σχόλια για την συμβολή της έκθεσης στην ανάπτυξη και την πρωτοπορία του κλάδου των Ξενοδοχείων και της Μαζικής εστίασης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στον τουριστικό κλάδο. Λόγια που αντικατοπτρίζουν το όραμα του προέδρου και CEO της διοργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ, κ. Νίκου Χουδαλάκη.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κύριος Χουδαλάκης «Η έκθεση HORECA εδώ και 15 χρόνια είναι στην πρωτοπορία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αφού φέρνει σε επαφή όλους τους επαγγελματίες του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης με τις κορυφαίες εταιρείες του προμηθευτικού κλάδου! Η φετινή HORECA με την συμμετοχή 500 εκθετών και έναν ανεκτίμητο πλούτο εκθεμάτων αιχμής θα αποτελέσει τον αδιαφιλονίκητο εκθεσιακό θεσμό και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον τουριστικό κλάδο.

Όλοι οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του κλάδου ήταν παρόντες

Στην τελετή των εγκαινίων παρών ήταν και ο Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της έκθεσης στην αναβάθμιση των ξενοδοχείων και του τουριστικού προϊόντος γενικότερα. Συγκεκριμένα δήλωσε «Η έκθεση HORECA, ο καταξιωμένος θεσμός διεθνών προδιαγραφών που διοργανώνει η FORUM Α.Ε, αποδεικνύει έμπρακτα, κάθε χρόνο, τη βασική θέση που εκπροσωπεί και εκφράζει με την πολιτική του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας: O τουρισμός είναι υπόθεση όλων!».

Επίσης, παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν ο κ. Γρηγόρης Τάσιος-Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, η κ. Χριστίνα Τετράδη, Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πόντας, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατερίνα Νοτοπούλου, ο κ. Τάσος Πρωτοψάλτης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και ο κ. Πάνος Μωραΐτης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου επιχειρήσεων εξοπλισμού μαζικής εστίασης.

Μετά το πέρας των εγκαινίων οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στην αίθουσα C1 του εκθεσιακού όπου διεξήχθη η σημαντικότερη θεσμική συνάντηση των ξενοδόχων, η 9η Ετήσια Γενική Συνέλευση, με την οργανωτική υπογραφή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Οι επαγγελματίες του Τουρισμού & της Μαζικής Εστίασης έδωσαν ραντεβού από τις 7 ως τις 10 Φεβρουαρίου στη διοργάνωση της HORECA

Η HORECA 2020 (7-10 Φεβρουαρίου, MetropolitanExpo) όπως προβλέθηκε έγινε πόλος έλξης για κάθε επαγγελματία του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ ποσοτικής και ποιοτικής επισκεψιμότητας και αποδεικνύοντας ότι δεν αποτελεί απλώς τη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα, αλλά σύμφωνα και με την άποψη πολλών ελλήνων και ξένων επισκεπτών της, μία έκθεση που έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας και έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις της Τουριστικής Βιομηχανίας διεθνώς.

Σύγχρονες τάσεις και καινοτόμα προϊόντα από 550 εκθέτες

Πλήθος επιχειρηματιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από πολλές χώρες του εξωτερικού βρέθηκαν στα τέσσερα halls του Metropolitan Expo, ώστε να δουν από 550 κορυφαίες εταιρείες κάθε νέο προϊόν και καινοτομία σε πρώτες ύλες, εξοπλισμό και διακόσμηση επαγγελματικών χώρων εστίασης και ξενοδοχείων, να ενημερωθεί για τις πιο δυνατές τάσεις της εποχής, να ανανεωθεί με προτάσεις που αξιοποιούν τη σύγχρονη τεχνολογία και να κάνει τις απαραίτητες εμπορικές επαφές με συναδέλφους, συνεργάτες και παράγοντες της αγοράς σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Παράλληλες εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμός

Επιπρόσθετα, η έκθεση πλαισιώθηκε και πάλι από ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με θεματικές ενότητες, επιδείξεις και παρουσιάσεις προϊόντων και εφαρμογών, επιμορφωτικά σεμινάρια και βέβαια διαγωνισμούς εθνικού επιπέδου και διεθνούς κύρους, ενώ όπως κάθε διοργάνωση HORECA, θα έχει την πλήρη στήριξη όλων των θεσμικών φορέων και σπουδαίων προσωπικοτήτων του κλάδου. Συγκεκριμένα το stage του Beer & Spirits Show στο Hall 1 κορυφαίοι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα αναλύσουν μία μεγάλη θεματική γκάμα, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει: bar management, διαχείριση προσωπικού, βασικές αρχές σωστής λειτουργίας, προτάσεις για πρωτότυπα κοκτέιλ, νέες τάσεις και καινοτόμες τεχνικές. Στο stage του Coffee Events στο Hall 1 επίσης, παράλληλα με τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ από τον SCA Greece, μέσα από μία σειρά εισηγήσεων και workshops, θα παρουσιαστούν και τις τρείς ημέρες της έκθεσης όλες οι καινοτομίες γύρω από την βιομηχανία του καφέ. Επίσης,chefs διεθνούς φήμης θα αναδείξουν την γαστρονομία ως αναπόσπαστο κομμάτι του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα live cooking shows που θα γίνει στο stage του Gastronomy Forum στο Hall 4. Τέλος, για 2η χρονιά η έκθεση και το stage του Beer & Spirits Show θα φιλοξενήσει την εκδήλωση Beer Day από την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών.

Η HORECA «εγκαινιάζει» το BusinessLab

Με κύριο μέλημα την εκπαίδευση και καλύτερη πληροφόρηση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, η 15η HORECA εγκαινιάζει το Business Lab: μία παράλληλη εκδήλωση -που θα λάβει χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 3, μέσα από την οποία θα αναπτυχθούν και θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εμπορικά ψηφιακή παρουσία των επιχειρήσεων του τουρισμού αλλά και την οργάνωση και διοίκηση των ξενοδοχειακών μονάδων και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης, με τρόπο άρτιο και αποτελεσματικό.

H 9η Γενική Συνέλευση του Ξ.Ε.Ε. και πάλι στην HORECA

Για μία ακόμα χρονιά επιβεβαιώνεται ο ρόλος της HORECA ως κέντρο αποφάσεων για τον ξενοδοχειακό κλάδο μέσα από την πραγματοποίηση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΞΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 16:00 έλαβε χώρα στο Metropolitan Expo, η 9η Γενική Συνέλευση του Ξ.Ε.Ε, όπου αναμένεται να υπάρξει και πάλι καθολική ανταπόκριση και μαζική παρουσία ξενοδόχων από κάθε γωνιά της Ελλάδας καθώς και πολιτικών. Περισσότεροι από 1.000 ξενοδόχοι αναμένεται να δώσουν το παρών προκειμένου να συζητήσουν και να αναλύσουν όλα τα σοβαρά ζητήματα του απασχολούν τον κλάδο.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.