Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.: Συνεχίζει τις προσπάθειες παραπληροφόρησης η Ομοσπονδία «Κύκλος»

setke-logo-2019-web

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων “Κύκλος” συνεχίζει την παραπληροφόρηση επιχειρηματιών καταλυμάτων σχετικά με την έκδοση  “Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη”.

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου (κατόπιν σχετικής προσφυγής της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), η οποία απαγορεύει στην Ομοσπονδία «Κύκλος» να προβαίνει στην έκδοση «Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη» στους υπό οποιαδήποτε ιδιότητα επιχειρηματίες ενοικιαζομένων δωματίων, η Ομοσπονδία «Κύκλος» συνεχίζει την παραπληροφόρηση των επιχειρηματιών τουριστικών καταλυμάτων επικαλούμενη την υπ’ αριθμόν 91354/2017 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 2983/30.08.2017).

Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. τονίζει ότι για μία ακόμη φορά, η συγκεκριμένη Ομοσπονδία ερμηνεύει κατά το δοκούν την Υπουργική αυτή Απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης σχετικά με την «Υποχρέωση ανάρτησης τιμοκαταλόγου», η οποία αναφέρεται σε καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορης εστίασης, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα) καθώς επίσης και την απάντηση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία ρητώς αναφέρει πως για τα τουριστικά καταλύματα υπάρχει ειδικότερη νομοθεσία, δηλαδή αυτή που ρυθμίζει τα της Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη (ν. 4403/2016), και η οποία καθορίζεται από το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού.

Το άρθρο 50 του ν. 4403/2016 αναφέρει ότι «Οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν την υποχρέωση ανάρτησης, σε εμφανές σημείο της επιχείρησης «Καρτέλας Ενημέρωσης Πελάτη», την οποία παραλαμβάνουν από τον Πανελλήνιο Συλλογικό Επαγγελματικό Φορέα του κλάδου που ανήκουν, με τις προϋποθέσεις που αυτός θέτει. Για τη διασφάλιση της διαδικασίας, οι Πανελλήνιοι Συλλογικοί Επαγγελματικοί Φορείς τηρούν αρχείο και το υποβάλλουν περιοδικά στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού».

Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. εφιστά την προσοχή των επιχειρηματιών του κλάδου και τους καλεί να απευθύνονται στη Συνομοσπονδία για περισσότερες πληροφορίες.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.