Χαιρετισμός της Προέδρου του ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου στο 24ο Workshop on Radiation Monitoring on International Space Station (WRMISS)

gkerekou-eot-synedrio-ellada2019

«Συνέδρια όπως αυτό, ενισχύουν το στόχο της ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα -κάτι που είναι σημαντικός στόχος μας. Το να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τη διοργάνωση μεγάλων παγκόσμιων συνεδρίων σε μόνιμη και σταθερή βάση, είναι για αυτονόητους λόγους μία από τις βασικές μας προτεραιότητες».

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, στον χαιρετισμό της κατά την έναρξη των εργασιών του 24ου διεθνούς Workshop on Radiation Monitoring on International Space Station (WRMISS), που πραγματοποιείται στην Αθήνα έως τις 5 Σεπτεμβρίου από την ελληνική εταιρεία για την ακτινοπροστασία HERADO, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην αποστολή του Orion της NASA στη Σελήνη. Στο Workshop της Αθήνας λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 100 σύνεδροι, μεταξύ των οποίων ειδικοί επιστήμονες και διευθυντικά στελέχη από την NASA, την Καναδική Διαστημική Υπηρεσία, τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία και άλλες Υπηρεσίες Διαστήματος, από εταιρείες όπως η Lockheed Martin, καθώς επίσης αστροναύτες και νομπελίστες.

Η κα Γκερέκου αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, που όπως υπογράμμισε συγκαταλέγονται στα «πιο λαμπρά “αστέρια” της παγκόσμιας επιστήμης και της καινοτομίας», σημείωσε πως «οι άνθρωποι, από την αρχή της παρουσίας μας πάνω στη Γη, αναζητούμε το ιδανικό και το “τέλειο”. Και ανεξάρτητα από τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία ζούμε, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτισμικές μας καταβολές, μπορούμε να αναγνωρίζουμε την “καλαισθησία” και την “τελειότητα” όπου τη συναντήσουμε, γιατί αυτή έχει κοινά και πανανθρώπινα χαρακτηριστικά».

Η Πρόεδρος του ΕΟΤ δεν παρέλειψε ακόμη να συγχαρεί την πυρηνική φυσικό και Διευθύνουσα Σύμβουλο της HERADO κα Μαριάνθη Φραγκοπούλου «μια Ελληνίδα επιστήμονας που κάνει τη χώρα μας υπερήφανη», ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους στην Αθήνα και τους προέτρεψε να απολαύσουν «όλα όσα προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η χώρα μας: τον ήλιο, τη θάλασσα, το εκπληκτικό κλίμα και πάνω απ’ όλα, ίσως τον καλύτερο μπλε ουρανό του πλανήτη».

Το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού της Προέδρου ΕΟΤ κας Άντζελας Γκερέκου

Κυρίες και κύριοι

Εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, σας καλωσορίζω σήμερα όλους!

Θα έλεγα ότι σήμερα έχουμε μια ειδική ημέρα και μια ειδική περίσταση. Αν θα ήθελα να το θέσω μεταφορικά, έχουμε τα αστέρια στον Αττικό ουρανό αλλά έχουμε και μερικά από τα πιο λαμπρά “αστέρια” της παγκόσμιας επιστήμης και της καινοτομίας καλεσμένους μας εδώ. Είναι πραγματικά τόσο ευχάριστο να βλέπω όλους εσάς εδώ στην Αθήνα με την ευκαιρία της εκδήλωσης της HERADO.

Οι άνθρωποι, από την αρχή της παρουσίας μας πάνω στη Γη, αναζητούμε το ιδανικό και το “τέλειο”. Και ανεξάρτητα από τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία ζούμε, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές πολιτισμικές μας καταβολές, μπορούμε να αναγνωρίζουμε την “καλαισθησία” και την “τελειότητα” όπου τη συναντήσουμε, γιατί αυτή έχει κοινά και πανανθρώπινα χαρακτηριστικά. Μπορεί κανείς να πετύχει το “τέλειο”; Πιθανόν όχι. Το σίγουρο όμως είναι, ότι πάντα αξίζει τον κόπο να το προσπαθεί κανείς. Και αυτό κάνετε όλοι εσείς, προσπαθώντας να κατανοήσετε και να εξηγήσετε τους μηχανισμούς και τους τρόπους της λειτουργίας του κόσμου γύρω μας. Για αυτό το λόγο άλλωστε, το Συνέδριο αυτό είναι τόσο σημαντικό και αισθάνομαι υπερήφανη που βρίσκομαι εδώ σήμερα μαζί σας.

Έχω όμως δύο επιπλέον συγκεκριμένους λόγους για τη χαρά μου αυτή:

Ο πρώτος είναι ότι Συνέδρια όπως αυτό, ενισχύουν το στόχο της ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού στην Ελλάδα – κάτι που είναι σημαντικός στόχος μας. Το να είμαστε σε θέση να προσελκύουμε τη διοργάνωση μεγάλων παγκόσμιων συνεδρίων σε μόνιμη και σταθερή βάση, είναι για αυτονόητους λόγους μία από τις βασικές μας προτεραιότητες.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι στο κέντρο όλης αυτής της δημιουργικής προσπάθειας, στο κέντρο όλης αυτής της επιστημονικής αιχμής και της καινοτομίας, βρίσκεται μια πολύ ικανή και αφοσιωμένη στο έργο της Γυναίκα – μια Ελληνίδα επιστήμονας που κάνει τη χώρα μας υπερήφανη. Μαριάνθη, σε ευχαριστώ τόσο προσωπικά, όσο και όλη την ομάδα σου για το γεγονός ότι βρίσκεστε σήμερα εδώ και να είστε βέβαιοι ότι θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό σας στηρίζοντας ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις.

Δεν θα ήθελα να αναλώσω περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο σας – θα ήθελα μόνο να σας προτρέψω στον ελεύθερο χρόνο σας εδώ, να χαρείτε όλα όσα προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η χώρα μας: τον ήλιο, τη θάλασσα, το εκπληκτικό κλίμα και πάνω απ’ όλα, ίσως τον καλύτερο μπλε ουρανό του πλανήτη.

Σας καλωσορίζω και πάλι όλους και είμαι βέβαιη ότι οι εργασίες του Συνεδρίου θα είναι ενδιαφέρουσες, δημιουργικές και παραγωγικές.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.