Ανάκληση της 48ωρης απεργίας ζητούν οι νησιώτες

Κύμα έντονων αντιδράσεων τόσο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου όσο και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της ΠΝΟ για 48ωρη απεργία των πληρωμάτων των πλοίων εντός της Μ.Εβδομάδας.

Επιστολές που στάλθηκαν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΠΝΟ κάνουν λόγο για οργή και αγάνακτιση των κατοίκων και των φορέων των νησιών και ζητούν την άμεση ανάκληση της προαναγγελθείσας απεργίας.

«Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, δεν μπορεί να υπάρχουν κλάδοι εργαζομένων που θα αξιοποιούν το συγκριτικό πλεονέκτημα της συνδικαλιστικής τους δύναμης για να αποκλείουν και να περιθωριοποιούν άλλους συμπατριώτες τους», αναφέρει ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στην επιστολή προς την Υπουργό Περιφερειακής Αναπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Από την πλευρά του το Επιμελητήριο Κυκλάδων ζητά από το ΥΠΑΝΑΝ την κατοχύρωση του δικαιώματος / υποχρέωσης διατήρησης προσωπικού ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και εφαρμόζεται σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.