«Καταδικάζουν» οι φορείς την απεργία της ΠΝΟ

Έκκληση να μην πραγματοποιηθεί η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) τη Μ.Εβδομάδα απευθύνουν ΥΠΠΟΤ και ΣΕΤΕ τονίζοντας το σοβαρό πλήγμα που θα επιφέρει μία τέτοια κίνηση στην οικονομία των νησιών.


«Δεν λύνονται τα προβλήματα με απεργίες που πλήττουν την ελληνική οικονομία στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση» επισήμανε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ FM, αναφερόμενος στην απεργία των ναυτεργατών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δωδεκανήσιος Βουλευτής αναγνώρισε το δικαίωμα των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, ωστόσο τους κάλεσε να υιοθετήσουν μορφές κινητοποιήσεων που δεν επηρεάζουν την τουριστική κίνηση. 

«Στην παρούσα εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, όλοι πρέπει να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον από το προσωπικό, πολύ δε περισσότερο από το συντεχνιακό.» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο ΣΕΤΕ τονίζει επίσης ότι οι ελάχιστες επιπτώσεις από μία τέτοια ενέργεια είναι: «Σοβαρό πλήγμα κατά της οικονομίας των νησιών, ταλαιπωρία στους ταξιδιώτες και προβλήματα στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων»

«Δυστυχώς,», επισημαίνει ο Σύνδεσμος, «μερικές ολιγομελείς, άλλα οργανωμένες συντεχνίες, με τις πράξεις τους δηλώνουν και επιβεβαιώνουν ακόμη μια φορά ότι δεν το έχουν αντιληφθεί. Παράλληλα, εκπέμπουν αρνητικά μηνύματα προς το εξωτερικό, ως προς τις συνθήκες που επικρατούν και θα επικρατήσουν στη χώρα μας ενόψει της τουριστικής περιόδου, όπου η οικονομία μας έχει εναποθέσει τις περισσότερες ελπίδες της για ανάκαμψη και μείωση της ανεργίας.»

Ψυχραιμία από την πλευρά των συνδικαλιστών ζητά ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος κάνοντας έκκληση να το σκεφτούν καλά πριν πραγματοποιήσουν την απεργία.

«Και ζητάω να το σκεφτούν, διότι όλοι ξέρουμε ότι από τον τουρισμό ζει κάθε ελληνική οικογένεια. Το να πλήττεις αυτή τη στιγμή τον τουρισμό, δεν κάνει καλό σε κανένα και πραγματικά γυρνάει τον κόσμο εναντίον σου, διότι ο κόσμος ξέρει τι χάνει από αυτό.» τόνισε ο κ. Γερουλάνος.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.