Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Zurab Pololikashvili και του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη μετά τη συνάντηση

fpot2

Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Λούλης, η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ., κυρία Άντζελα Γκερέκου, η Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού, κυρία Παναγιώτα Διονυσοπούλου, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Υπουργού Τουρισμού, κ. Δημήτριος Σκούτας, η Διευθύντρια του Τμήματος Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κυρία Alessandra Priante και η υπεύθυνη για Ευρωπαϊκά Περιφερειακά Προγράμματα, κυρία Beatriz Cano Buchholz.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις του κορονοϊού μέχρι τώρα, ο Υπουργός Τουρισμού είπε: «Δυστυχώς, έχουμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα, κάποιες ακυρώσεις από Κινέζους ταξιδιώτες. Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή που δεν έχει επηρεαστεί από τον ιό.

Σε δηλώσεις του σε Έλληνες και σε ξένους δημοσιογράφους ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε πως «η επίσκεψη του κ. Pololikashvili επισημοποιεί την πολύ καλή συνεργασία που έχει η χώρα μας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, αλλά και τη θέληση του ΠΟΤ να υποστηρίξει τον τουρισμό σε όλον τον κόσμο οπότε και εμείς μπορούμε να μάθουμε από τις θετικές εμπειρίες άλλων χωρών. Υπάρχει η θέληση για κοινές δράσεις αναφορικά κυρίως με την εκπαίδευση, την καινοτομία, το start-up και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτή είναι μια συνεργασία ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές».

Και συμπλήρωσε: «Δεν εφησυχάζουμε με το πού είμαστε τώρα. Θέλουμε να πάμε ακόμα ψηλότερα και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Δεν επικεντρωνόμαστε στον αριθμό των αφίξεων, αλλά στην ποιότητα και στα τουριστικά έσοδα για να δημιουργήσουμε πλούτο προς όφελος της κοινωνίας. Στοχεύουμε στην καλύτερη δυνατή ποιότητα στις υπηρεσίες και στο τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε στους επισκέπτες. Σήμερα θα έχουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, προκειμένου να συζητήσουμε τις συγκεκριμένες δράσεις και συμφωνήσαμε πως θα προωθήσουμε τη σημασία του τουρισμού στις Βρυξέλλες ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο υποστήριξης της τουριστικής βιομηχανίας, η οποία θα γίνεται με τα χρόνια όλο και πιο σημαντική».

Όσον αφορά στον κορονοϊό, ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι “Το βασικό μας πλεονέκτημα είναι ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή που δεν έχει επηρεαστεί από τον ιό. Σε κάθε περίπτωση επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος μέσω του μάρκετινγκ και στρατηγικών δράσεων ώστε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους τουρίστες και να κάνουμε τη χώρα μας για αυτούς μια εύκολη ταξιδιωτική επιλογή. Για εμάς οι σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την Κίνα είναι στρατηγικής σημασίας”.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Zurab Pololikashvili, σημείωσε: «Συζητήσαμε για πολλά θέματα στα οποία θα συνεργαστούμε και ειδικά για τον βιώσιμο τουρισμό, τον οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό και για άλλα κράτη μέλη και θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλη την εμπειρία που έχουμε σχετικά με την καινοτομία και την εκπαίδευση. Στηρίζουμε τον Υπουργό Τουρισμού στο σχέδιο δράσης του και θα ανακοινώσουμε ένα διαγωνισμό για start-up ώστε να βοηθήσουμε στην προσπάθεια εύρεσης περαιτέρω επενδυτών».

Και προσέθεσε πως «στόχος είναι η Ελλάδα να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως και αν μη τι άλλο το γεγονός πως αντεπεξήλθε στις προκλήσεις της κρίσης όλα τα προηγούμενα χρόνια, δείχνει ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.