Ερώτηση στη Βουλή για την τουριστική εκπαίδευση κατέθεσε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Ερώτηση για την υποβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, με αποδέκτη τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κυρία Κεφαλογιάννη απήυθυνε τις κάτωθι ερωτήσεις:

1) Θα επιτρέψετε την αλλαγή του κοινωνικού χαρακτήρα της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα με την κατάργηση των οικοτροφείων του Ο.Τ.Ε.Κ.;
2) Που βασίζεται η κατάργηση του προτύπου της τουριστικής εκπαίδευσης με οικοτροφεία; Υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για μια τόσο σοβαρή απόφαση;
3) Προτίθεστε να υποβάλετε και να υλοποιήσετε άμεσα τον προγραμματισμό του επόμενου εκπαιδευτικού έτους, ώστε να μην αφήσετε τα πάντα ως εκκρεμότητα στην επόμενη πολιτική ηγεσία;
4) Προτίθεστε να πάρετε άμεσα μέτρα αναβάθμισης του Οργανισμού και ποια είναι αυτά;
 Σε δήλωσή της η βουλευτής της ΝΔ αναφέρει:

«Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την οικονομία, θα περίμενε κανείς η Κυβέρνηση να έχει αναγάγει τον τουρισμό σε μείζονα πολιτική προτεραιότητα, επενδύοντας έμπρακτα στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος. Αυτό προϋποθέτει συν τοις άλλοις αναβάθμιση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των τουριστικών επαγγελμάτων. Μια αναβάθμιση, που δυστυχώς δε βλέπουμε να συντελείται.
Ειδικότερα, την τελευταία διετία υπήρξαν σχεδόν αποκλειστικά ενέργειες απαξίωσης της τουριστικής εκπαίδευσης μέσα από τη συστηματική υποβάθμιση του Ο.Τ.Ε.Κ.Τρανταχτό παράδειγμα, η πρόσφατη απόφαση να κλείσουν τα οικοτροφεία του Οργανισμού, τα οποία ενισχύουν τον κοινωνικό του χαρακτήρα και αποτελούν σημαντικό συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι αντίστοιχων ιδιωτικών σχολών. Άλλα παραδείγματα αποτελούν η μείωση της επιχορήγησης κατά 50%, η μείωση του προσωπικού κατά 50%, η υπολειτουργία των σχολών ξεναγών και η αβέβαιη προοπτική υλοποίησης των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης για το έτος 2011-12, τα οποία είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α.
Η αδιαφορία για την τουριστική εκπαίδευση δεν μπορεί παρά να ερμηνεύεται ως αδιαφορία απέναντι στον τουρισμό. Μελλοντικά μόνο αρνητικά θα επιδράσει στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. Φοβάμαι ότι θα υπονομεύσει σημαντικά τη δυναμική του τουρισμού, με όσες αρνητικές συνέπειες αυτό συνεπάγεται για την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας στο σύνολό της.
Κατόπιν όλων των παραπάνω, καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο.»

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.