Θεσσαλονίκη: δημοφιλής προορισμός στην παγωμένη Μόσχα

Ιδιαίτερα «ζεστό» ήταν το κλίμα που συνάντησε η αποστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στη χιονισμένη ρωσική πρωτεύουσα.

Η ΕΞΘ συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤΤ 2014 που διοργανώθηκε στη Μόσχα από τις 19 ως τις 22 Μαρτίου, με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ. Αποδείχθηκε ότι η Θεσσαλονίκη είναι ένας δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους Ρώσους και αυτό φάνηκε από την αποδοχή που είχε η πόλη στη μεγάλη ρωσική αγορά αλλά και από την ικανοποιητική προσέλευση τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και μεμονωμένων πολιτών στο ελληνικό περίπτερο.

Οι Ρώσοι ήταν η πρώτη αγορά για τη Θεσσαλονίκη το 2013, όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις αλλοδαπών επισκεπτών στα ξενοδοχεία της πόλης. Η ΕΞΘ ευελπιστεί ότι θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία και το 2014 και εντείνει τις προσπάθειες εξωστρέφειας με αποδέκτες τους Ρώσους επισκέπτες. Για το σκοπό αυτό, η ΕΞΘ σε συνεργασία με την Aegean Airlines διοργανώνει ένα ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στη Θεσσαλονίκη, για 14 Ρώσους τουριστικούς πράκτορες.

Η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κυρία Ευδοκία Τσατσούρη παρουσίασε σε Ρώσους επαγγελματίες του τουρισμού τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης έναντι άλλων αγορών, μεταφέροντας το μήνυμα ότι είναι ένας ελκυστικός, ασφαλής, αγαπητός προορισμός για όλες τις ηλικίες και για όλες τις προτιμήσει, αλλά και εύκολα προσβάσιμος με απευθείας αεροπορικές συνδέσεις. Στόχος της ΕΞΘ είναι να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη στα τουριστικά πακέτα της Ρωσίας ως city break προορισμός, προωθώντας παράλληλα και επιμέρους τουριστικές ενότητες, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός.

Το σταντ της ΕΞΘ επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς και ο προϊστάμενος του γραφείου του ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου.

Στο περίπτερο της ΕΞΘ φιλοξενήθηκε ο Σύλλογος Ξεναγών Θεσσαλονίκης και ειδικότερα ο κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης. Η ΕΞΘ επιθυμεί να ευχαριστήσει την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines για τη δωρεάν διάθεση των εισιτηρίων.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.