Κινέζοι τουρίστες: Που ταξίδεψαν το 2015;

japan_chinese_tourists-web

 

Η Ιαπωνία ήταν για το 2015 ο προορισμός που κατάφερε να προσελκύσει τους περισσότερους Κινέζους τουρίστες, η κίνηση των οποίων διπλασιάστηκε, σύμφωνα με τον Κινεζικό Οργανισμό Τουρισμού. Στην Ευρώπη δημοφιλής προορισμός αναδείχθηκε η Γερμανία, χάρη στην απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης βίζα.

Πάνω από 60 εκ. Κινέζοι τουρίστες ταξίδεψαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 εκτός των συνόρων της χώρας τους. Αρχικά, η Νότια Κορέα και η Ταϊβάν κέρδιζαν έδαφος αλλά μία σειρά δυσμενών γεγονότων (σεισμός σε Ινδονησία – Νεπάλ, έξαρση ιού MERS στη Νότια Κορέα) ανέτρεψε την κατάσταση προς όφελος της Ιαπωνίας, που βρέθηκε απρόσμενα στην πρώτη θέση.

Το χαμηλό γεν, προσέλκυσε αρκετούς Κινέζους ταξιδιώτες που κατέκλυσαν τη γειτονική τους χώρα για πολυτελείς αγορές, απόκτηση γης καθώς και για εκπαίδευση. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι Κινέζοι τουρίστες δαπάνησαν συνολικά στην Ιαπωνία περίπου 4 δις δολάρια (το 50% των συνολικών τουριστικών εσόδων της χώρας) από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 82% από την περσινή χρονιά.

Το Χονγκ Κόνγκ παρέμεινε ένας αγαπημένος προορισμός (κατατάσσεται στην 4η θέση για το πρώτο εξάμηνο του 2015) για τους Κινέζους, ωστόσο, εξαιτίας των διαδηλώσεων εναντίον των ταξιδιωτών από την ενδοχώρα, η κίνηση μειώθηκε δραματικά, ξεπερνώντας το 50%.

Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ελβετία, επίσης προσέλκυσαν ένα αρκετά μεγάλο μερίδιο της αγοράς, ωστόσο, η δημοφιλέστερη όλων των ευρωπαϊκών προορισμών αναδείχθηκε η Γερμανία, η οποία κατάφερε να προσελκύσει 1,7 φορές περισσότερους Κινέζους επισκέπτες από την προηγούμενη χρονιά.

Το 64%, όσων ταξίδεψαν στο εξωτερικό το πρώτο εξάμηνο του 2015, ήταν γυναίκες που λατρεύουν τα ψώνια και τις προσελκύουν χώρες που παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Επίσης, τα ταξίδια στο εξωτερικό έχουν απήχηση σε νέους κυρίως, ηλικίας 24-35 ετών.

Θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία του κινεζικού τουρισμού το 2016;

Οι Kινέζοι τουρίστες θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και το 2016 και θα αυξάνονται καθώς θα διευκολύνονται να επισκέπτονται τους προορισμούς που επιθυμούν (απλούστευση διαδικασιών χορήγησης βίζα, απευθείας και συχνές αεροπορικές συνδέσεις).  Αυτό, τουλάχιστον, διαπιστώνει ο Κινεζικός Οργανισμός Τουρισμού και διατυπώνει την άποψη ότι ο εξερχόμενος τουρισμός της Κίνας έχει ακόμη τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.