Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι 5 άξονες παρέμβασης για τον τουρισμό

mitsotakis-kyriakos

Τον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας για τον τουρισμό ανέπτυξε στην ομιλία του στην Κλειστή Γενική Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Μίλησε για “σύζευξη” πολιτισμού και τουρισμού και άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πολιτική που ακολουθούν στον κλάδο.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του ανέφερε ότι αν οι θέσεις του ΣΕΤΕ ακούγονταν περισσότερο, ο ελληνικός τουρισμός θα πήγαινε ακόμη καλύτερα. Στη συνέχεια, και αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιτελική αδυναμία και εκτελεστική ανεπάρκεια όσον αφορά τον τουρισμό, αναφέρθηκε στους 5 άξονες παρέμβασης της Ν.Δ. για τον κλάδο.

Πάνω από 20 δις ευρώ σε τουριστικές επενδύσεις

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προσέλκυση επενδύσεων σε όλους τους τομείς με στόχο να αποτελούν το 20% από 10% που είναι σήμερα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την προσέλκυση περί των 20 δις ευρώ επενδύσεων στον τουρισμό.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε επενδύσεις ποιοτικής αναβάθμισης των υφιστάμενων μονάδων και στη στήριξη δημιουργίας νέων μονάδων με στόχο την αύξηση του δυναμικού της χώρας και της απασχόλησης.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού, θα δοθούν κίνητρα καθώς και δυνατότητα σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

Κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, αποκλιμάκωση της φορολογίας και βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το τέλος διανυκτέρευσης αν εφαρμοστεί από την τωρινή κυβέρνηση και ότι όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα υπάρξει και αποκλιμάκωση της φορολογίας σε διαμονή και εστίαση.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της εναρμόνισης της φορολογίας μεταξύ βραχυχρόνιων και οργανωμένων μισθώσεων για λόγους ισονομίας.

Χωροταξικό σχεδιασμός

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι επείγουσας σημασίας να σχεδιαστεί ένα νέο χωροταξικό.

Ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού

Με έμφαση στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, ο κ.  Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο συνεδριακό τουρισμό, τον τουρισμό πόλεων και τον θαλάσσιο τουρισμό με στήριξη της κρουαζιέρας, η οποία, όπως τόνισε, έχει πληγεί λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όσον αφορά τη “σύζευξη” πολιτισμού και τουρισμού, όπως τη χαρακτήρισε, τόνισε ότι η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού αποτελεί από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για τη χώρα. Προσελκύει τουρίστες υψηλής δαπάνης, συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην ενίσχυση της περιφέρειας.

Η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όσον αφορά τον πολιτιστικό τουρισμό, χαρακτηρίστηκε από τον κ. Μητστοτάκη, ως αυτονόητη τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και υπηρεσιών. Αναφέρθηκε στην εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου και δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και τα μουσεία της χώρας μας. Ανακοίνωσε, επίσης, παρεμβάσεις στην καθαριότητα και τη φύλαξη των χώρων αυτών.

Αλλαγές στον ΕΟΤ

Αλλαγές, ανακοίνωσε και για τον ΕΟΤ, ώστε να είναι σε θέση να συνεργαστεί με τον ιδιωτικό τομέα. 

Θα πρέπει, ο δημόσιος τομέας, τόνισε να μπορεί να προσαρμόζεται στις νέες εξελίξεις.

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του με τη δέσμευση ότι σε στενή συνεργασία με τον ΣΕΤΕ θα μπορέσουν να δημιουργήσουν συνθήκες σταθερότητας για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

 

 

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.